Moed als onmisbare factor voor geluk, vrijheid en goede keuzes - Durven kiezen en volharden in BV NL

power Foto Marinka img_3555_fotorh 8,6 Impressie

- Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling -

Er staat een roze olifant op tafel en niemand benoemt hem.
Je zou die medewerker moeten vertellen wat er schort, maar bent te aardig.
Je wilt die baan, maar toont zoveel bravoure dat er wordt getwijfeld of je wel kunt verbinden.

Effectieve moed tonen op je werk, thuis of op straat is niet vanzelfsprekend.

 

2017-05-10T15:00:00 | Vianen

Spreker

Foto Marinka img_3555_fotorh

Marinka Lipsius, Schrijver, spreker, trainer, Boardroompartner voor leiderschapsontwikkeling en besluitvorming, Buro ML&P.

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

woensdag 10 mei 2017

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Workshop.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Workshop

Persoonlijke effectiviteit I:
Moed als onmisbare factor voor geluk, vrijheid en goede keuzes -
Durven kiezen en volharden in BV Nederland

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, manager MD Programma Nive, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR Vianen

Datum en tijdstip:
2017-05-10T15:00:00
Aanmeldperiode:
Covera Factor MoedMarinka Lipsius en Remco Claassen hebben met ‘Factor Moed’ 10 dagen de nummer 1 positie bekleed van de Managementboek Bestsellerlijst!


Nive Workshop
Persoonlijke Effectiviteit I:
Moed als onmisbare factor voor geluk, vrijheid en goede keuzes
Durven kiezen en volharden in BV Nederland

Er staat een roze olifant op tafel en niemand benoemt hem.
Je zou die medewerker moeten vertellen wat er schort, maar bent te aardig.
Je wilt die baan, maar toont zoveel bravoure dat er wordt getwijfeld of je wel kunt verbinden.

Effectieve moed tonen op je werk, thuis of op straat is niet vanzelfsprekend.

Moed is een jumpfactor. En tegelijkertijd afhankelijk van gezond zelfvertrouwen, een zelfstandig stel hersens en realiteitszin. Moed heeft ook richting nodig, een kompas.

Het ervaren van regie in je eigen leven is een van de belangrijkste gelukfactoren, blijkt uit onderzoek. Durven doen wat nodig is geeft een gevoel van bevrijding. En in staat zijn de realiteit onder ogen te zien, maakt keuzes vele malen sterker. Daarnaast is het omgaan met complexiteit een belangrijk onderwerp voor elke leidinggevende.

Daarom hoog tijd om in te zoomen op de factor moed en aanverwante zaken. Het verbetert je leiderschap. Leiderschap dat begint bij jezelf.

Tijdens deze Workshop reizen we af naar Griekse filosofen, naar leiderschapsessenties, verkennen we angst en overmoed, maken we veel gebruik van de praktijk, van praktische neurologie en psychologie, en voor wie durft: kijken we in de spiegel.


Wat leer ik?

  • Je gaat naar huis met meer inzicht in je eigen moedfactor.
  • Je krijgt handvatten hoe je die kunt versterken, hoe je je ego gezond houdt, hoe je moed oefent en hoe je betere keuzes maakt in een complex speelveld.
  • Je leert hoe je lastige situaties makkelijker hanteert. Welke rol analyse speelt en hoe je vervolgens effectief kunt handelen.
  • We maken gebruik van verschillende invalshoeken en technieken waardoor je scope op inzichten en tools verbreed wordt. Deze brede oriëntatie met een op de praktijk gerichte focus werkt niet alleen voor deze Workshop. Het is een mindset die ook voor het leiderschap van nu en morgen van belang is.
  • Als je naar huis gaat hopen we dat je je geïnspireerd en toegerust voelt om de effecten van moedig leiderschap aan den lijve te ondervinden in je dagelijks leven.


Marinka Lipsius

Marinka heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen. Later richtten haar opleidingen en ervaring zich op leiderschap en Governance. Ze ontwikkelde haar sociale en zakelijke competenties in verschillende profit en non-profit contexten. Ze heeft ruime ervaring in leiderschap, gespreksvoering, coaching, conflicthantering, spreken in het openbaar en strategieontwikkeling.

Ze toonde haar lef, maatschappelijke betrokkenheid en business-mind in de Kili-challenge voor War Child. In 2015 beklom zij met en voor War Child de Kilimanjaro, een van de zeven summits. De voorbereiding, de beklimming, het bereiken van de top op 5892 m.; het was een buitengewoon leerzame tocht. Voor haar fondsenwerving werkte ze samen met verschillende business partners en artiesten. Lessen over leiderschap heeft zij met Behold International gebundeld in een uitgave rondom deze Challenge.

Ze is motivational speaker op het gebied van werken met ziel en zakelijkheid, visie en moed en maatschappelijke betrokkenheid. Haar opleidingen en werk gaven haar een grondig inzicht in organisatiedynamieken, leiderschap, de menselijke geest en gedrag. Ze combineert die kennis en ervaring nu om een betrouwbare en scherpzinnige partner op bestuurlijk niveau te zijn. Marinka is gecertificeerd toezichthouder, TMA professional en in haar vrije tijd voorlichter voor War Child.

Inloggen

Moderator

foto Joost Imthorn

Joost Imthorn
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling