Leiderschapslessen uit films; wat kunnen we leren van 'goede' en 'foute' leiders?

April 2014 RoosDols 8,6 Impressie

- Leerlijn Interim Management -

Films, documentaires en series bieden vele ervaringen en inzichten die de ontwikkeling van leiderschap kunnen versterken. Het zijn bijzonder krachtige middelen om leiders op een toegankelijke en tegelijkertijd indringende manier te confronteren met hun rolmodellen. Ze inspireren en geven veel gespreksstof over wat effectief leiderschap en teamwork is en wat juist niet.  

 

2018-04-12T15:00:00 | VIANEN

Spreker

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozemarijn Dols, Arbeids- en organisatiepsycholoog maatschap De Nieuwe Verdieping en praktijk Dols-Consult.

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

donderdag 12 april 2018

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Masterclass.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Masterclass

Leiderschapslessen uit films;
wat kunnen we leren van 'goede' en 'foute' leiders?

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, manager MD Programma Nive, bel (06) 200 13 628 of mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland
Datum en tijdstip:
2018-04-12T15:00:00
Aanmeldperiode:
9789024403868_w215_h350


Nive Masterclass
Leiderschapslessen uit films; wat kunnen we leren van 'goede' en 'foute' leiders?

Films, documentaires en series bieden vele ervaringen en inzichten die de ontwikkeling van leiderschap kunnen versterken. Het zijn bijzonder krachtige middelen om leiders op een toegankelijke en tegelijkertijd indringende manier te confronteren met hun rolmodellen. Ze inspireren en geven veel gespreksstof over wat effectief leiderschap en teamwork is en wat juist niet.

In het boek Houston, we’ve got a problem worden vijftig verschillende films besproken, aangevuld met praktische handreikingen voor leiders om lessen uit films te halen door middel van kijktips en reflectievragen. Bij elke filmbespreking wordt de relevantie van de film vanuit het perspectief van leiderschap aangegeven en aangevuld met een leiderschapsmodel of psychologische inzichten.

Aan de hand van aansprekende fragmenten illustreert Rozemarijn Dols tijdens deze sessie verschillende typen leiderschapsstijlen en hun (in)effectiviteit. Thema’s als schaduw van de macht, charismatisch leiderschap, wankelend leiderschap, irrationele groepsprocessen, ontspoord leiderschap en coachend leiderschap worden op een interactieve wijze met de deelnemers onderzocht.

Wat leer ik?

  • Je leert goed kijken naar effectief en ineffectief leiderschap.
  • Je kan ‘de kunst afkijken’ van inspirerende leiders/rolmodellen.
  • Je wordt je nog meer bewust van jouw eigen beïnvloedingsstrategieën.

Voor wie bestemd?

Deze bijeenkomst is primair bestemd voor managers. Niet alleen de doorgewinterde types, maar juist ook de jonge, onervarenere leidinggevenden zullen zich kunnen herkennen in de films en series die hier worden besproken. Een deel ervan heb je ongetwijfeld al gezien, maar niet per se vanuit dit perspectief. Maar uiteraard is het ook interessant voor medewerkers, die aan de hand van deze bijeenkomst een beter beeld krijgen van wat er zich op de werkvloer afspeelt


Rozemarijn Dols
Rozemarijn Dols is psycholoog en werkte als directielid bij het adviesbureau LTP. Sinds 2007 heeft zij haar eigen adviespraktijk Dols-Consult en is zij partner bij De Nieuwe Verdieping. Ze houdt zich bezig met leiderschaps- en talentontwikkeling, teamcoaching, managementcoaching en ‘moviecoaching’. Centraal in haar aanpak is het verkennen van de schaduwkant en het vrijmaken van onontdekte talenten door verschillende werkwijzen.

Bij het werken met filmfragmenten komt zij dicht op de huid van deelnemers door indringende vragen te stellen en gedachtenexperimenten uit te voeren. Zij werkt voor veel verschillende soorten organisaties waaronder Océ, Transavia, Rijksoverheid (Algemene Bestuursdienst), gemeente Amsterdam, AFM, Universiteit Wageningen, Erasmus MC, Antoni van Leeuwenhoek, OLVG, Leids Universitair Medisch Centrum, UMCU Utrecht, UMC Maastricht.

Zij heeft verschillende publicaties op haar naam staan op het gebied van coaching en leiderschapsontwikkeling. Haar laatste publicatie in samenwerking met Pieter Frijns e.a. ‘Gelukkig veranderen’ gaat over het gebruik van films bij veranderingsprocessen. Tot slot, verzorgt zij presentaties over ‘over (vrouwelijk) leiderschap, teamontwikkelingsfasen bij bekende bands (o.a. Pink Floyd en The Eagels) en de schaduw van de macht.

Rozemarijn werkt nauw samen met Manfred van Doorn en Sylvia Mastenbroek van Double Healix - Movie learning. Zij maken online-courses op het gebied van leiderschaps- team, en organisatieontwikkeling.

Inloggen

Moderator

Foto Esther Stehouwer

Esther Stehouwer
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Interim Management