Design Thinking voor aanjagers van slimmere, duurzame en inclusieve innovatie en verandering!

- Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling -

Denken en doen als ontwerpers om complexe vraagstukken op te lossen. Dat is ‘Design Thinking’ en het wordt steeds vaker ingezet voor het aanpakken van bedrijfsmatige, organisatorische of sociale vraagstukken. Het wordt gezien als de sleutel voor innovatie en verandering.

2017-06-13T15:00:00 | Vianen

Sprekers

Agnes Willenborg, Design Thinking en Transformation Design expert bij A better place.

Wina Smeenk, Empathisch Co-Design Professional bij Wien’s ontwerperschap.

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, manager MD Programma Nive, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Programma

dinsdag 13 juni 2017

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Workshop.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Workshop

Persoonlijke Effectiviteit II: Design Thinking voor aanjagers van slimmere, duurzame en inclusieve innovatie en verandering!

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR Vianen
Nederland
Datum en tijdstip:
2017-06-13T15:00:00
Aanmeldperiode:
Cover boek Willenborg en Smeenk_Shake it!  voorplat hires


Nive Workshop

Persoonlijke Effectiviteit II: Design Thinking voor aanjagers van slimmere, duurzame en inclusieve innovatie en verandering!

Denken en doen als ontwerpers om complexe vraagstukken op te lossen. Dat is ‘Design Thinking’ en het wordt steeds vaker ingezet voor het aanpakken van bedrijfsmatige, organisatorische of sociale vraagstukken. Het wordt gezien als de sleutel voor innovatie en verandering.

Design Thinking baseert zich op de houding, processen en methodes van design. En dus is Design Thinking niet alleen gericht op denken, maar ook op doen: op actie. Het daagt mensen uit om los te komen van vastgeroeste denkpatronen en om gebaande paden te verlaten, waaraan vaak uit behoefte aan zekerheid wordt vastgehouden.

De Workshop geeft een korte introductie in Design Thinking, behandelt de belangrijkste kenmerken en verklaart waarom het zo’n krachtige benadering biedt. Omdat Design Thinking vooral gaat over ‘actie’ doen we ook enkele oefeningen zodat je zelf kunt ervaren wat de designbenadering behelst en wat het effect er van is.

Wat levert deze Workshop mij op?
Agnes en Wina willen je inspireren met het gedachtegoed van Design Thinking en zicht geven op waarom en hoe je dit in jouw professionele omgeving kunt inzetten om meer impact te realiseren. Daarnaast zullen ze enkele tools inzetten, die na de bijeenkomst in je werk zijn toe te passen.

Agnes Willenborg
In 1986, afgestudeerd in Visual Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht was Agnes co-founder van het eerste interactieve media bureau in Nederland; Lijn Vier. Het bureau was pionier in het domein van interactieve communicatie en experience design. Daarna was Agnes jarenlang Managing Director in de creatieve industrie en werkte onder andere bij LBi Lost Boys, MediaCatalyst, THNK Amsterdam school for Creative Leadership en Nomads.

Gevoed en geïnspireerd door zeer diverse ervaringen heeft zij zich de laatste vijf jaar toegelegd op het ontwikkelen van methodes die gebruik maken van creativiteit en design en startte zij in 2014 ‘A better place’, een netwerkorganisatie voor Design Thinking en Transformation Design. Agnes ontwerpt, begeleidt en implementeert transformatieprocessen en deed dit oa voor de overheid, bij gebiedsontwikkelingen, maatschappelijke organisaties en voor (internationale) merken. Voor de Hogeschool van Amsterdam en de NHL Hogeschool Leeuwarden ontwikkelde zij opleidingen in Design Driven Innovation. Daarnaast geeft Agnes Masterclasses en In-company trainingen. Agnes past design denken en doen toe als middel om betrokkenheid te creëren, betekenis en identiteit te ontwikkelen en transformatieve innovaties op gang te brengen. Het ontwikkelen van capaciteit voor een continue transformatie en de ambitie om van iedere plek ‘a better place’ te maken staan daarbij altijd centraal. Samen met Wina Smeenk ontwikkelde Agnes het Design Thinking spel Shake it!

Wina Smeenk
Wina Smeenk is opgeleid als industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit van Delft.

Ze heeft meer dan tien jaar als innovatie strateeg en ontwerper gewerkt bij verschillende internationale bedrijven in diverse productsectoren. Daarnaast bouwde ze mee aan de start-up onderwijs programma's van THNK, Amsterdam School of creative leadership, de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Eindhoven en het Engineering domein aan de HvA. Sinds 2010 runt Wina haar eigen adviesbureau Wien’s ontwerperschap.

Wina wil mensen verbinden en samen met alle stakeholders sociale innovaties creëren. Haar empathische co-design aanpak ondersteunt publieke en private sectoren om een gezamenlijke visie te bouwen die bottom up behoeften van mensen verbindt met top down doelen. Dit leidt tot innovatieve, duurzame en betekenisvolle strategieën en beleid en tot gedragen kansen voor design en transformatie. Haar academische en bedrijfsgerelateerde ervaring in het initiëren en faciliteren van design projecten en mensen, helpen Wina zowel bij het verbinden van praktijk en academische, als sociale en technische werelden. Sinds mei 2016 is Wina dan ook buitenpromovendus Empathisch Co-Design aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Inloggen

Moderator

Gabriella van der Veen_MG_9456

Gabriella van der Veen
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling