Casus Imtech - Welke lessen kunnen wij leren uit het Imtech-debacle?

opleidingen Foto Francis Bouman - gesneden 8,7 Impressie

- Leergang Finance, Business & IT -

In de zomer van 2015 is Nederland opgeschrikt door het faillissement van beursfonds Imtech. Jarenlang was Imtech een zeer gewild aandeel en werd de onderneming alom geprezen. Hoe is het mogelijk dat een schijnbaar florissant beursfonds in korte tijd ten onder gaat?

 

Persoonlijke gegevens

Wil je het onderstaande formulier aub volledig invullen?

Geslacht:
Ik ben:
Indien van toepassing; ik ben introducé(e) van:
Factuurgegevens
Hieronder kun je, indien van toepassing, het factuuradres en/of het factuurkenmerk aangeven.
E-mailadres voor digitale verzending factuur:

image

2019-06-13T15:00:00 | VIANEN

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Leden van Financials for Financials: gratis.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee met lekkernij, frisdrank en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

donderdag 13 juni 2019

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Workshop.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Workshop

Casus Imtech - Welke lessen kunnen wij leren uit het Imtech-debacle?

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, Manager MD Programma, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland
Datum en tijdstip:
2019-06-13T15:00:00
Aanmeldperiode:

 


Nive Workshop

Casus Imtech - Welke lessen kunnen wij leren uit het Imtech-debacle?

In de zomer van 2015 is Nederland opgeschrikt door het faillissement van beursfonds Imtech. Jarenlang was Imtech een zeer gewild aandeel en werd de onderneming alom geprezen. Hoe is het mogelijk dat een schijnbaar florissant beursfonds in korte tijd ten onder gaat? Duidelijk is dat fraude bij vooral Imtech Duitsland en Polen een belangrijke rol heeft gespeeld, maar wat was er nog meer aan de hand? En welke lessen zijn hieruit te leren? Antwoorden op deze vragen worden interactief gezocht in de case study Imtech. De analyse wordt uitgewerkt vanuit meerdere perspectieven: wat was de rol van het bestuur, de commissarissen, de financiers en de aandeelhouders? Hoe hebben de checks and balances zo kunnen falen? En welke rol hebben gedrag en soft controls hierbij gespeeld?

Wat levert deze Workshop mij op?
De case study levert je inzichten op in de oorzaken van het faillissement van Imtech. De eerlijke vraag daarbij is of elementen daarvan ook spelen in de eigen organisatie? Kan dat ons ook gebeuren? Zijn er in mijn organisatie ook ‘red flags’ die aandacht behoeven?


Francis Bouman
Francis Bouman is 20 jaar actief in risicomanagement, internal audit en beheersingsvraagstukken. Hij heeft vooraanstaande organisaties bij complexe vraagstukken geholpen. Daarnaast heeft hij artikelen en een boek gepubliceerd, is hij freelance docent op universiteit Nyenrode en gastspreker op Hogescholen en seminars. Zijn benadering omvat veel aandacht voor de menselijke factor. Mede daarom is hij lid van de ethische commissies van zowel de NBA als Accountancy Europe.

Kort na het faillissement van Imtech heeft Francis daar onderzoek naar gedaan en betrokkenen gesproken om het gebeuren uit te werken in een boeiende case study die zich als een spannend jongensboek laat ervaren.
Inloggen

Moderator

Foto Mick