Resilience@work - Hoe vergroot je de werkzekerheid van je werknemers?

Philips_brand_logo_all_BR S&N_YvonnevdBerg_MdeWPhotography_02b

- Leerlijn Duurzame Inzetbaarheid -

Hoe vergroot je de werkzekerheid van je werknemers? Een uniek project van Philips en de vakbonden! Eind 2014 hebben Philips en de vakbonden overeenstemming bereikt over de opstart van een Investeringsfonds, genaamd Resilience@work, voor de looptijd van 4 jaar (tot eind 2018). Het belangrijkste doel van dit Fonds was om de werkzekerheid van werknemers te bevorderen en hen inzicht te verschaffen in hun eigen arbeidsmarktpositie, alsmede hoe ze die marktconform kunnen maken.

2018-11-14T15:00:00 | VIANEN

Spreker

S&N_YvonnevdBerg_MdeWPhotography_02b

Yvonne van den Berg MBA, Director Social Innovation & Health Philips Lighting.

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

woensdag 14 november 2018

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Workshop.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Workshop

Resilience@work
Hoe vergroot je de werkzekerheid van je werknemers? - Een uniek project van Philips en de vakbonden!

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, Manager MD Programma Nive, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland
Datum en tijdstip:
2018-11-14T15:00:00
Aanmeldperiode:
Philips logo


Nive Workshop
Resilience@work -
Hoe vergroot je de werkzekerheid van je werknemers?
Een uniek project van Philips en de vakbonden!

Eind 2014 hebben Philips en de vakbonden overeenstemming bereikt over de opstart van een Investeringsfonds, genaamd Resilience@work, voor de looptijd van 4 jaar (tot eind 2018). Het belangrijkste doel van dit Fonds was om de werkzekerheid van werknemers te bevorderen en hen inzicht te verschaffen in hun eigen arbeidsmarktpositie, alsmede hoe ze die marktconform kunnen maken.

Yvonne van den Berg is vanaf de start verantwoordelijk voor dit Investeringsfonds (2014) en per februari 2016 in het bijzonder voor Signify (voorheen Philips Lighting). De looptijd van het fonds zit er bijna op en Yvonne vertelt wat er is bereikt, waar uitdagingen liggen en op welke thema’s de organisatie nog verder door zou kunnen pakken.
 
Van 12 tot 15 november is de "week van de werkstress". Aangezien deze bijeenkomst op 14 november is zal zij zich tijdens het interactieve deel van deze masterclass voornamelijk richten op de vraag: "hoe wordt je een duurzame werkgever die ervoor zorgt dat medewerkers productief én gelukkig zijn".

Wat levert deze Workshop mij op?
Inzicht in de aanpak + learnings van HR-projecten over de meest actuele HR-thema’s op het vlak van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. De adviezen zijn in principe toepasbaar bij andere bedrijven.

Yvonne van den Berg MBA
Het werkzame leven van Yvonne van den Berg laat zich kenschetsen als een ontdekkingsreis. Yvonne heeft een brede belangstelling op HR-vlak en ze volgt alle ontwikkelingen op de voet.

Haar leergierige karakter heeft haar een schat aan kennis van het HR-vak bezorgd, welke ze heden ten dage ten volle kan benutten in haar rol als Director Social Innovation & Health bij Philips Lighting. Communicatie is key in haar rol en ze verrast management en medewerkers steeds weer met vernieuwende concepten en aanpakken, en profileert zich als een echte HR-marketeer. HR-vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid, leiderschap en vitaliteit worden door haar vertaald in creatieve en innovatieve HR-oplossingen.

Met ingang van 2016 combineert Yvonne het werken in loondienst met een rol als zelfstandig ondernemer en treedt hiermee in de rol van ‘hybride professional’. Ze heeft hiervoor gekozen omdat ze erin gelooft dat ze haar blikveld, kennis en ervaring nog verder kan verruimen door ook bij andere bedrijven/opdrachtgevers in de keuken te mogen kijken. Goed voor haarzelf en voor haar klanten!

Inloggen

Moderator

Foto Vincent 1

Vincent Sterk
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Duurzame Inzetbaarheid