One Minute Coaching

- Leerlijn HRM & Coaching -

Tijdens een wedstrijd heeft een coach meestal ook niet meer dan een minuut de tijd om een sporter of het sportteam een duwtje in de rug te geven en het doel te bereiken. Dit ‘zestig seconden principe’ blijkt een uitstekend middel voor leidinggevenden om invloed uit te oefenen in het ‘hier en nu’.

Persoonlijke gegevens

Wil je het onderstaande formulier aub volledig invullen?

Geslacht:
Ik ben:
Indien van toepassing; ik ben introducé(e) van:
Factuurgegevens
Hieronder kun je, indien van toepassing, het factuuradres en/of het factuurkenmerk aangeven.
E-mailadres voor digitale verzending factuur:

image

2019-11-19T15:00:00 | VIANEN

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Leden van BSPD en FFF: € 50,-.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee met lekkernij, frisdrank en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

dinsdag 19 november 2019

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Masterclass.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Masterclass

One Minute Coaching

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, Manager MD Programma, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Volg Marie-Thérèse Schlatmann

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland
Datum en tijdstip:
2019-11-19T15:00:00
Aanmeldperiode:
20191119 Cover boek Wat een geluk!


Nive Masterclass
One Minute Coaching

Victor Mion werkte als professioneel tenniscoach in het begin van de jaren negentig. Hierin vond One Minute Coaching haar oorsprong, de wereld van de topsport. Tijdens een wedstrijd heeft een coach meestal ook niet meer dan een minuut de tijd om een sporter of het sportteam een duwtje in de rug te geven en het doel te bereiken. Dit ‘zestig seconden principe’ blijkt een uitstekend middel voor leidinggevenden om invloed uit te oefenen in het ‘hier en nu’. One Minute Coaching komt direct tot de kern van datgene dat de ander beweegt of juist verhinderd in beweging te komen. Uitgangspunt voor deze aanpak is de mindset van de mens. Vier mentale stemmingen waar mensen zich vaak niet bewust van zijn en zowel gemak als last van kunnen hebben. Door het verruimen van de grip op die mindset ontstaat een topsportmentaliteit.

Klik hier voor het inkijkexemplaar One-Minute-Coaching.

Victor Mion
Victor Mion werkte begin jaren ‘90 als clubcoach met een aantal bekende nationale en internationale toptennissers waaronder Raemon Sluiter en Jonas Björkman. Schrijft in ’93 het tennisboek, Een andere kijk op tennis, waarin vooral de tactisch-mentale kant van het spel wordt benadrukt. Geeft in de daaropvolgende jaren nationale en internationale workshops voor tennistrainers en coaches over het trainen en coachen van de mentale capaciteiten van (jonge) topsporters. Werkt vanaf ’99 voor een gerenommeerde trainingsorganisatie in het bedrijfsleven als trainer en accountmanager en wordt vanaf 2003 teammanager. Richt eind 2005 zijn eigen bedrijf VM Corporation op. Vanaf het voorjaar van 2008 ontwikkelt hij One Minute Coaching als een middel om de mentale stemmingen van de ander en die van de leidinggevend zelf, in korte tijd te beïnvloeden. In 2011 schreef hij One Minute Coaching, impact in 60 seconden en samen met Marius Rietdijk, gedragswetenschapper aan de VU Amsterdam, schreef hij in 2013 Presteren met Pavlov. Begint in 2015 met het opleiden van trainers One Minute Coaching. Drie jaar later zijn er zestien gelicentieërde trainers One Minute Coaching. In 2018 kwam Wat een geluk! Jij hebt een topsportmentaliteit van zijn hand op de markt.

Inloggen

Moderator

Marnix Reijgersberg