Nieuw leiderschap leidt tot meer eigenaarschap op de werkvloer!

showcase1 Pieter-van-der-Haak-PA-Talentontwikkeling-1 7,9 Impressie

- Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling -

Hoe traditioneel management zich zelf in de staart bijt als het gaat om het nemen van meer verantwoordelijkheid bij medewerkers en wat je vandaag de dag in moet zetten om vanuit een andere mindset je medewerkers te empoweren.

2017-11-28T15:00:00 | Vianen

Spreker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pieter van der Haak, ondernemer, DGA, auteur, spreker P&A Talentontwikkeling.

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

dinsdag 28 november 2017

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Masterclass.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Masterclass

Nieuw leiderschap leidt tot meer eigenaarschap op de werkvloer!

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, manager MD Programma Nive, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR Vianen

Datum en tijdstip:
2017-11-28T15:00:00
Aanmeldperiode:
van-vakmanschap-naar-leiderschap

Nive Masterclass
Nieuw leiderschap leidt tot meer eigenaarschap op de werkvloer!

Hoe traditioneel management zich zelf in de staart bijt als het gaat om het nemen van meer verantwoordelijkheid bij medewerkers en wat je vandaag de dag in moet zetten om vanuit een andere mindset je medewerkers te empoweren.

Veel inhoudelijke vakmensen schoppen het uiteindelijk tot een functie als teamleider, afdelingshoofd, MT-lid of misschien wel directeur. En dat is prima, want de rol van een goede leider is veelal het aangeven van de juiste richting. En dankzij het gevoel dat je hebt voor de inhoud is het uitzetten van de koers een stuk makkelijker.

Maar veel leidinggevenden zijn ook erg druk met andere zaken dan het uitzetten van de koers. Juist omdat zij zo goed zijn met de inhoud van hun vak is het voor hen vaak lastig om dit over te laten aan anderen. Je wilt uiteindelijk toch het beste resultaat?

De spanning die voelbaar en merkbaar is tussen enerzijds los durven laten en anderzijds kwaliteit willen bewaken is een thema dat helemaal past in het verhaal waar Pieter van der Haak over zal spreken.

Tijdens zijn bijdrage neemt hij je mee naar dit spanningsveld en laat hij je zien hoe dit psychologisch doorwerkt op de wijze waarop we soms wat onhandig met elkaar omgaan op de werkvloer en daarmee niet het beste in elkaar naar boven brengen.

Wat leer ik?

  • Wat is Nieuw Leiderschap en wat verschilt dit van traditioneel Management?
  • Hoe kan je in jouw organisatie werken vanuit vertrouwen, wat is eigenaarschap en hoe wakker je dat aan op de werkvloer?
  • Welke goede praktijkvoorbeelden zijn er waar je iets van kunt leren?
  • Waar zit jouw kracht als leidinggevende en hoe zet je dat meer in zonder het nog drukker te krijgen?

Pieter van der Haak
Pieter is de oprichter van P&A Talentontwikkeling. Hij houdt zich bezig met de toekomst van P&A middels het ontwikkelen van nieuwe programma’s en methoden. Daarnaast begeleidt hij directieteams en geeft hij de Masterclass HONEST Leiderschap. Hij heeft tien jaar lang een maandelijkse column geschreven in de Twentsche Courant Tubantia rond het thema management en communicatie. Daarnaast schreef hij het boek Faciliterend Leidinggeven, De Faciliterende Ambtenaar en schreef hij samen met Monique Lueb het boek Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid. Sinds december 2014 ligt zijn boek Van Vakmanschap naar Leiderschap in boekhandel, uitgegeven door Business Contact. Als hobby heeft hij nog een bedrijf op een heel ander vakgebied: www.retroweekend.nl.

Verleden
Pieter is Sociaal Psycholoog (Universiteit Groningen, 1997). Maar hij studeerde eerder (1990) af aan de Rijkshogeschool Groningen (HTS) als werktuigbouwkundige en technisch bedrijfskundige. Zijn loopbaan is hij begonnen in een technisch commerciële functie, maar in 1995 begon hij zijn eigen bedrijf op het gebied van Personeel en Arbeid.

Inloggen

Moderator

Gabriella van der Veen_MG_9456

Gabriella van der Veen
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling