Semco in de polder - Durf jij de vaste structuur los te laten en anders te gaan werken?

de baas Allard Droste portret kleur 8,6 Impressie

- Leerlijn Interim Management -

Interactieve workshop over hoe werk weer leuk en effectief kan worden. Weg met alle overbodige structuren, vergaderingen of processen. Mensen weer in hun kracht zetten. Verschil tussen managers en medewerkers verkleinen waardoor iedereen weer mede-ondernemer wordt. Alles om meer resultaat te behalen met een hogere betrokkenheid en meer plezier. 

 

2018-10-03T15:00:00 | VIANEN

Spreker

Allard Droste portret kleur

Allard Droste, Eigenaar/directeur Aldowa.

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

woensdag 3 oktober 2018

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Workshop.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Workshop

Semco in de polder - Durf jij de vaste structuur los te laten en anders te gaan werken? Het kan eenvoudig!

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, Manager MD Programma Nive, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland
Datum en tijdstip:
2018-10-03T15:00:00
Aanmeldperiode:
Cover boek

Nive Workshop
Semco in de polder - Durf jij de vaste structuur los te laten en anders te gaan werken? Het kan eenvoudig!

Interactieve workshop over hoe werk weer leuk en effectief kan worden. Weg met alle overbodige structuren, vergaderingen of processen. Mensen weer in hun kracht zetten. Verschil tussen managers en medewerkers verkleinen waardoor iedereen weer mede-ondernemer wordt. Alles om meer resultaat te behalen met een hogere betrokkenheid en meer plezier.

Het kan anders. In het boek ‘Semco in de polder’ lees je hoe ondernemer Allard Droste op geheel eigen wijze de onorthodoxe managementstijl van de Braziliaanse Semco een Hollands tintje geeft. Anders werken begint met een gedeelde droom, die het team beleeft alsof hij al is gerealiseerd. Weg met afdelingen, functieprofielen, beoordelingsgesprekken, werktijden of autorisatieschema's. Wat blijft is een open cultuur waarbinnen ieder op zijn eigen wijze tot zijn recht kan komen. Het resultaat: meer werkplezier, extreem laag ziekteverzuim, geweldige teamspirit en fantastische langetermijnresultaten.

Wat haal je uit deze Workshop?

  • Meer durf, meer vertrouwen, gewoon doen!


Allard Droste
Allard Droste is ondernemer, investeerder, bestseller auteur, spreker en professioneel dromer. Zijn doel: bedrijven en mensen helpen hun dromen om te zetten in actie. Nodig Allard uit bij een bedrijf of organisatie, en hij zal je laten zien waar de energie verloren gaat. “Vaste bedrijfsstructuren en managers zijn absoluut overbodig voor een gezonde onderneming”. Allard bewijst dat plezier en effectiviteit hand in hand kunnen gaan en hoe alle medewerkers weer mede-ondernemers worden.

Semco in de Polder
Allards boek “Semco in de Polder” is genomineerd als managementboek van het jaar. Zijn anekdotes en ervaringen haalt hij uit zijn directe werkomgeving.

Na 10 jaar te hebben gewerkt voor een groot concern is hij in 2007, als eigenaar, ingestapt in het metaalbewerkingsbedrijf Aldowa te Rotterdam. Hier heeft hij een grote cultuuromslag gerealiseerd, van hiërarchisch naar samensturend. Van directief naar organisch. Een bedrijf zonder afdelingen, managers, functioneringsgesprekken of autorisatieschema. Iedereen mag en kan alles.

Een omslag van een algemene toeleverancier naar een projectorganisatie voor de gevelbouw. Van 2,5 naar 12 miljoen omzet. Van een ziekteverzuim van rond de 7% naar de 2%. Een bewijs dat anders werken mogelijk is in de keiharde praktijk. Uiteraard met alle ups-and-downs.

Het Kan eenvoudig en dat IS niet eenvoudig
In 2012 heeft Allard de pen in handen genomen om zijn eerste bestseller te schrijven, over zijn praktijkervaringen, met de prikkelende titel “Semco in de Polder”. Hij laat in zijn boek zien hoe het anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan ze denken. ManagamentPro omschreef Allards boek als een prachtige bijdrage aan het denken over en implementeren van nieuw leiderschap.

Allard is gek op hardlopen, dromen en variatie. Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn zoons Maas en Duco.

Inloggen

Moderator

Foto Esther Stehouwer

Esther Stehouwer
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Interim Management