Moed - De opbrengst van gedurfd leiderschap - Hoe moedig ben jij als het er echt op aankomt?

- Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling -

Leiders hebben het niet altijd makkelijk en het kan eenzaam zijn om (eind)verantwoordelijkheid te nemen. Zeker als onzekerheden, risico’s, transparantie en weerstand toenemen. Een van de eigenschappen om stevig te blijven staan is moed. Maar zeg eens eerlijk: hoe vaak sta jij stil bij je moed-factor?

 

2018-10-30T15:00:00 | VIANEN

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Niet-leden: € 145,-. 
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

dinsdag 30 oktober 2018

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Workshop.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Workshop

Moed - De opbrengt van gedurfd leiderschap: doen wat werkelijk nodig is. Ook als het echt spannend wordt. Hoe moedig ben jij als het er echt op aankomt? Wie of wat ga jij stiekem uit de weg?

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, manager MD Programma Nive, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland
Datum en tijdstip:
2018-10-30T15:00:00
Aanmeldperiode:
Cover boek deRooyMoed_LinkedIn

Nive Workshop
Moed - De opbrengst van gedurfd leiderschap: doen wat werkelijk nodig is. Ook als het echt spannend wordt. Hoe moedig ben jij als het er echt op aankomt? Wie of wat ga jij stiekem uit de weg?

Moed & Daadkracht
Leiders hebben het niet altijd makkelijk en het kan eenzaam zijn om (eind)verantwoordelijkheid te nemen. Zeker als onzekerheden, risico’s, transparantie en weerstand toenemen. Een van de eigenschappen om stevig te blijven staan is moed. Deze klassieke deugd maakt dat je de realiteit onder ogen ziet en doet wat noodzakelijk is. Geen water bij de wijn maar klare wijn schenken. Niet de lastige dossiers of gesprekken uit de weg gaan, uit angst of spanning maar ergens vol voor staan en het aangaan. Vier jaar geleden werd Andor duidelijk hoeveel impact moed heeft en dat lijkt misschien een open deur. Maar verrassend genoeg is het een ondergeschoven kindje. Er is betrekkelijk weinig onderzoek naar gedaan en ook in de managementliteratuur krijgt het niet de aandacht die het verdient. En zeg eens eerlijk: hoe vaak sta jij stil bij je moed-factor?

Wat levert deze Workshop mij op?
Na een introductie van moed maak je een begin in het verkennen van je eigen moed. Het is geen makkelijk thema maar voor Andor is een ding zeker: iemand die de moed heeft om zijn eigen laffe kantjes onder ogen te zien, maakt een goed begin. Hij gaat de sessie niet alleen vullen met praatjes en plaatjes maar hoort graag wat bij jou speelt als het gaat om moed. Stel je in aanloop alvast de volgende vraag: wat of wie ga ik uit de weg?

Opbrengst: duidelijk wat van jou moed vraagt, een beeld van de belangrijkste aspecten van moed, handvatten om meer moed.

Andor de Rooy: Organisatiepsycholoog met gezond verstand van leiderschap
Andor is een pragmatisch organisatiepsycholoog en die beseft dat leidinggeven misschien wel het lastigste vak ter wereld is. Als vakman legt Andor doortastend de vinger op de juiste plek en werkt hij soms onorthodox. Zijn fascinatie: dat slimme en qua leeftijd volwassen leiders vaak niet doen wat noodzakelijk is.

Andor is schrijver van diverse boeken, onder andere van de bestseller Moed over Gedurfd leiderschap. Geregeld schrijft hij boeken om nieuwe ideeën te toetsen en iets achter te laten. Inspiratie haalt hij uit de realiteit van leiders die hij coacht en goede boeken.

Inloggen

Moderator

Foto Alex Crick

Alex Crick
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling