Fraude & Integriteit

Management Profiel foto JBS

- Leerlijn Finance, Business & IT -

Er gaat geen dag voorbij of er komt wel een fraudegeval naar voren in de media. Met aanbestedingen, subsidies, uitkeringen, maar ook boekhoudschandalen of gewoon diefstal. Diefstal is allang niet meer alleen het 'jatten van de baas', maar kan ook gaan om zeer geciviliseerde cyber-crime. Maar wat is dat nu precies Fraude? Wanneer spreek je van fraude? Wat zijn omstandigheden waarin fraude voor kan komen en hoe kun je het voorkomen!

Persoonlijke gegevens

Wil je het onderstaande formulier aub volledig invullen?

Geslacht:
Ik ben:
Factuurgegevens
Hieronder kun je, indien van toepassing, het factuuradres en/of het factuurkenmerk aangeven.
E-mailadres voor digitale verzending factuur:

image

2020-09-30T15:00:00 | VIANEN

Vanwege het Coronavirus is deze bijeenkomst verplaatst van 10 juni 2020 naar 30 september 2020!

Spreker

Jurjen Bouwens, Mede-eigenaar; Interim- & Restructering manager, Fraude-auditor & Business Valuator Forensics & Finance.

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Leden van FFF én het IM Register: gratis.

Leden van BSPD, FMN, DNA, Associatie van IIB, Logeion, Noloc, PZO én de abonnees van de Nieuwsbrief Businezz: € 50,-.
Ben jij lid van een beroeps- of branchevereniging en wil je ook graag met korting deelnemen? Neem dan contact op met Marie-Thérèse Schlatmann, telefoon (06) 200 13 628.

Niet-leden: € 145,-.
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee met lekkernij, frisdrank en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

woensdag 30 september 2020

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Workshop.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Workshop

Fraude & Integriteit

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, Manager MD Programma, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland
Datum en tijdstip:
2020-09-30T15:00:00
Aanmeldperiode:

Nive Workshop
Fraude & Integriteit

Er gaat geen dag voorbij of er komt wel een fraudegeval naar voren in de media. Met aanbestedingen, subsidies, uitkeringen, maar ook boekhoudschandalen of gewoon diefstal. Diefstal is allang niet meer alleen het 'jatten van de baas', maar kan ook gaan om zeer geciviliseerde cyber-crime. Vraag maar na bij de ex-CEO en ex-CFO van Pathe Nederland. Zij trapten 'met boter en suiker' in een fraudeopzetje en zagen 19 miljoen Euro verdampen. De stelling van de docent is: Het is niet de vraag of je met fraude te maken krijgt, maar wanneer! Maar wat is dat nu precies Fraude? Wanneer spreek je van fraude? Wat zijn omstandigheden waarin fraude voor kan komen en hoe kun je het voorkomen!

Dan, Integriteit, weer zo'n begrip!! Maar wat is het eigenlijk? Het wordt vaak in één adem genoemd met ethiek. Ethiek en integriteit gaan over gedrag van mensen, en dan vooral in de situatie van een dilemma. De dagelijkse praktijk van een Financial staat bol van dilemma's: Neem ik wel of geen voorziening op? Hoe hoog dan? En waarom? Welke informatie presenteer je intern? Mag je nu wel of niet sturen met de winst? Welke posten neem ik op in mijn investeringsbeslissing of business-case? Waarom wel, of waarom niet? Hoe hoog? Op basis van wat dan? Het gaat over keuzes maken in de dagelijkse praktijk waar niet per definitie sprake is van een goed of fout antwoord!

Wat biedt deze bijeenkomst mij?
Je hebt na afloop van deze bijeenkomst meer inzicht in wat wel en geen fraude is. Verder zijn er vanuit de fraude driehoek direct handvatten om de volgende dag mee aan het werk te gaan. Ten aanzien van Integriteit wordt duidelijk dat het werkzame leven van een Financial vol dilemma’s zit. Je krijgt hiervoor een aantal handvatten om met deze dagelijkse dilemma’s om te gaan.

Jurjen Bouwens
De biografie van Jurjen Bouwens vind je hier.

 

 

Inloggen

30 september 2020

2e bijeenkomst FBIT.JPG

Klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie over de Nive Workshop 'Fraude & Integriteit' binnen de leerlijn Finance, Business & IT.

Moderator

foto Damian Bouland def.