De veranderende werkomgeving

testafbeelding willem-peter-de-ridder 8,1 Impressie

- Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling -

Hoe ziet ‘het werk’ er in de toekomst uit en wat vraagt dit van mij? Welke veranderingen zien we gebeuren? Hoe bereid ik me daarop voor, pas ik me aan en blijf ik inzetbaar?

 

2020-02-04T15:00:00 | VIANEN

Deelnamekosten

Nive leden: gratis. 
Bedrijfsleden krijgen 2, 3 of 4 gratis toegangskaarten, afhankelijk van het type lidmaatschap. Extra personen betalen € 50,- per persoon.

Leden van het IM Register: gratis.

Leden van BSPD, FFF, FMN, DNA, Associatie van IIB, Logeion, Noloc, PZO én de abonnees van de Nieuwsbrief Businezz: € 50,-.
Ben jij lid van een beroeps- of branchevereniging en wil je ook graag met korting deelnemen? Neem dan contact op met Marie-Thérèse Schlatmann, telefoon (06) 200 13 628.

Niet-leden: € 145,-.
Voor introducés van niet-leden: € 95,-. 

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en inclusief koffie/thee met lekkernij, frisdrank en Netwerkborrel na afloop.

Annuleren
Annuleren kan kosteloos (via mt.schlatmann@nive.org of 06 - 200 13 628) tot en met een dag voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering op de dag zelf of bij no-show ontvang je een factuur van € 35,-.

Programma

dinsdag 4 februari 2020

15:00 - 15:30 uur Ontvangst.
15:30 - 15:35 uur Opening.
15:35 - 18:00 uur Workshop.
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel.

Workshop

De veranderende werkomgeving - De onvermijdelijke impact van digitalisering en kunstmatige intelligentie

Meer informatie

Marie-Thérèse Schlatmann, Manager MD Programma, bel (06) 200 13 628 of e-mail mt.schlatmann@nive.org.

Locatie:
Miele Experience Center
Adres:
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland
Datum en tijdstip:
2020-02-04T15:00:00
Aanmeldperiode:

Nive Workshop
De veranderende werkomgeving - De onvermijdelijke impact van digitalisering en kunstmatige intelligentie

Hoe ziet ‘het werk’ er in de toekomst uit en wat vraagt dit van mij? Welke veranderingen zien we gebeuren? Hoe bereid ik me daarop voor, pas ik me aan en blijf ik inzetbaar?

Het eerste deel van deze workshop is een interactieve lezing over de impact van de technologische ontwikkelingen, zoals robotisering, data analytics en kunstmatige intelligentie. De opbouw van de lezing is als volgt:

  • Digitaal Darwinisme: exponentiële ontwikkeling van de technologie en de noodzaak om ons aan te passen (sense of urgency)
  • Impact op werk en arbeidsmarkt: robotisering van de routine, van descriptive naar prescriptive analytics, autonome systemen en nieuwe banen
  • Grip krijgen op de toekomst: nieuwe vaardigheden en enkele strategische tools

 

Het tweede deel is een workshop over de manager van de toekomst. Je wordt uitgenodigd om de impact van de nieuwe technologische mogelijkheden te vertalen naar hun eigen rol als (interim) manager. We werken van buiten naar binnen:

  • Omgeving. Wat zijn de belangrijkste externe (technologische) ontwikkelingen?
  • Impact. Waarom is dit belangrijk voor ons als (interim) managers?
  • Actie. Wat kunnen/moeten wij doen om hier op in te spelen (offensief en defensief)?


Wat biedt deze bijeenkomst mij?

  • Je krijgt inzicht in de impact van kunstmatige intelligentie op de arbeidsmarkt in het algemeen en op jouw rol als manager in het bijzonder.
  • Je krijgt handvatten aangereikt om hier mee om te gaan en op in te spelen.

 

Dr. Willem Peter de Ridder
Futuroloog dr. Willem Peter de Ridder is spreker, postacademisch docent en strategieconsultant. Als directeur van Futures Studies ondersteunt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst en het formuleren van een toekomstbestendige strategie. Hij verzorgt keynotes op congressen en medewerkersbijeenkomsten, geeft strategieworkshops voor managementteams en doceert in executive programma’s van onder andere de Erasmus Universiteit Rotterdam en TIAS. Daarnaast is hij commissaris/toezichthouder met een strategisch, financieel-economisch en digitaal profiel.
In 2016 is zijn boek “Digital by Default” over strategisch management in de digitale transformatie gepubliceerd en begin 2020 verschijnt zijn nieuwe boek “Winnen met kunstmatige intelligentie”.


Wie maakt zich zorgen over de digitale revolutie, algorithms, robots, werkgelegenheid? Is angst hierbij wel een goede raadgever? Kunnen we de nieuwe mogelijkheden niet beter omarmen?

Bekijk hier de video van de presentatie van Willem Peter de Ridder over ‘Wie is er bang voor algorithms?’ bij TEDxVeghel op 4 oktober 2019.

 

Inloggen

4 februari 2020

1e bijeenkomst PO.JPG

Klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie over de Nive Workshop 'De veranderende werkomgeving' binnen de leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling.

Moderator

foto Sophie Kuijper - kopie

Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling 2020

Leerlijn PO 2020.JPG