Voor de ontwikkeling van managers

Hét managersplatform

Wij zijn hét grootste managersplatform van Nederland met meer dan 500 leden en we vertegenwoordigen ruim 30.000 managers in Nederland. We zijn aantrekkelijk voor organisaties en bedrijven, omdat we als enige managersplatform Workshops, Masterclasses én Netwerken aanbieden. Meer weten over onze activiteiten? Klik hier.

Even voorstellen: de Nive Programma Commissarissen van 2017

4 PC's 2017 kleur

De Nive Programma Commissarissen zijn verantwoordelijk voor de verschillende leerlijnen binnen het Nive MD Programma. Met trots stellen we u voor aan Gabriella van der Veen, Joost Imthorn, Erica Linger-de Leeuw en Esther Stehouwer.

 

Nieuwe opzet
Nive MD Programma 2017

Onze belangrijkste kracht is het Nive Development Programma. In 2017 bestaat het Nive Development Programma uit drie leerlijnen:

U kunt er voor kiezen om consequent één specifieke leerlijn te volgen of zelf uw persoonlijke programma samen te stellen. 

De bijeenkomsten van de leerlijn Management & Ondernemerschap worden georganiseerd in samenwerking met en op locatie van 4 verschillende Hogescholen: Saxion Hogeschool Deventer, Hogeschool Inholland (Diemen en Den Haag) en Avans Hogeschool Den Bosch.

Wij zijn heel benieuwd hoe deze bijeenkomsten bezocht gaan worden omdat we dus onze leden gaan mengen met studenten. Voor u de gelegenheid om in contact te komen met “millennials” en voor de studenten de mogelijkheid om in contact te komen met vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven.

Dagelijks innoveren

Cover boek DagelijksInnoveren

Ben je op zoek naar simpele en praktische adviezen om uw team, afdeling of organisatie innovatiever te laten zijn? Zoek je naar mogelijkheden om de ideeën in jouw organisatie intensiever te benutten? Wil je een effectieve innovatiestrategie ontwikkelen?

Dagelijks innoveren | Jeff Gaspersz

Dinsdag 14 november 2017
Op dinsdag 14 november 2017 verzorgt Prof. Dr. Jeff Gaspersz de Nive Masterclass 'Versterken van de innovatie mindset'.
Klik hier voor meer informatie.

Nieuw ledenvoordeel: de Nive Boekenclub!

Businezz_logo_rgb

We zijn trots op de samenwerking die wij sinds deze maand hebben met Businezz.nl!
 
Als lid van het Nive ontvang je vanaf nu exclusieve korting op speciaal geselecteerde boeken met thema’s als management, ondernemen, leiderschap, organisatie, interim management en teamwork van verschillende uitgeverijen waaronder Boom uitgevers Amsterdam en Business Contact. Het kennisaanbod voor professionals is gigantisch. Ziemaar eens snel te vinden wat je nodig hebt. Businezz helpt jou, samen met de beste auteurs, aan de kennis die jou verder gaat helpen. 

MD Programma

Niemand is belangrijker dan het team!

Buitenkant Boek

Militair leiderschap is binnen de Nederlandse krijgsmacht en met name binnen de Landmacht gebaseerd op de beginselen van Mission Command, oftewel “opdrachtgerichte commandovoering”. Veel buitenstaanders hebben bij het begrip “leger” en het woord “opdrachtgericht” het beeld van een hiërarchische organisatie met directief leiderschap. Het tegendeel is echter waar. De Mission Command stijl is ontwikkeld omdat de klassieke, hiërarchische stijl van leiderschap niet meer aansluit bij de complexe, chaotische en onvoorspelbare omgevingen waarin militaire eenheden opereren. De sterk wisselende omstandigheden bij operationele missies vergen besluiten op het niveau, het dichtst bij de actie. Deze stijl richt zich op een decentrale uitvoering en verschaft daarbij vrijheid van handelen voor de uitvoerende niveaus. Binnen deze stijl is de commandant verantwoordelijk voor ‘wat’ en ‘waarom’ er iets moet gebeuren. Hij doet dat door een duidelijke intent te formuleren waarin hij de gewenste uitkomst van de operatie beschrijft. De wijze waarop de opdracht wordt uitgevoerd, het ‘hoe’, laat hij over aan zijn ondercommandanten.

Niemand is belangrijker dan het team | Otto van Wiggen

Woensdag 1 november 2017
Nive Masterclass ‘Wat kunnen we leren over militair leiderschap? Niemand is belangrijker dan het team' o.l.v. Otto van Wiggen
Klik hier voor meer informatie.

Nive is Partner van NLGroeit!

NLgroeit

In 2016 is het landelijke programma NLGroeit gelanceerd. NLGroeit inspireert en activeert Nederlandse ondernemers om sneller te groeien en het faciliteert hen om die groei ook te kunnen verwezenlijken. De impact van meer groei in het kleinbedrijf kan aanzienlijk zijn. Zo zou bijvoorbeeld met 5% meer groeiende bedrijven binnen drie jaar tijd 60.000 nieuwe banen en 3 miljard euro aan toegevoegde waarde extra worden gecreëerd, zo blijkt uit de publicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en McKinsey & Company. Klik hier voor de NLGroeit Whitepaper.

Inloggen

Nive MD Programma 2017

Cover programmaboekje

Nieuw! Sociëteit Quintessence

Banner SQ tbv Nive Website

Twitter

Koken en genieten in het Miele Culinary Institute

Miele Kookworkshop

Heeft u een passie voor koken, proeven en eten beleven? In het Miele Culinary Institute in Vianen worden allerlei kookworkshops georganiseerd onder leiding van professionele koks. Plezier, gezelligheid en veel tips & tricks leren, dat is waar het om gaat!

Nive 90 jaar