Voor de ontwikkeling van managers

Hét managersplatform

Wij zijn hét grootste managersplatform van Nederland met meer dan 400 leden en we vertegenwoordigen ruim 25.000 managers in Nederland. We zijn aantrekkelijk voor organisaties en bedrijven, omdat we als enige managersplatform Workshops, Masterclasses én Netwerken aanbieden. Meer weten over onze activiteiten? Klik hier.

Blokje lidmaatschap

De Nive Boekenclub!
Als lid van het Nive ontvang je exclusieve korting op speciaal geselecteerde boeken met thema’s als management, ondernemen, leiderschap, organisatie, interim management en teamwork van verschillende uitgeverijen waaronder Boom uitgevers Amsterdam en Business Contact. Het kennisaanbod voor professionals is gigantisch. Zie maar eens snel te vinden wat je nodig hebt. Businezz helpt jou, samen met de beste auteurs, aan de kennis die jou verder gaat helpen.

De Nive Programma Commissarissen en leerlijnen 2018

Fotos 4 PC's

Het Nive Management Development Programma 2018 is tot stand gekomen door 4 Nive Programma Commissarissen die op vrijwillige basis de verantwoordelijkheid op zich nemen om een leerlijn vorm te geven en te begeleiden. We zijn trots op deze vrijwilligers die het mede mogelijk maken dat Nive alweer voor het 5e jaar een dergelijk MD Programma kan draaien, wat kan rekenen op een gemiddelde waardering van een 8 per event.

Het Nive MD Programma 2018 kent 4 leerlijnen:

De namen achter de leerlijnen zijn de namen van de Nive Programma Commissarissen.

Het Nive MD Programma draagt bij aan het onderhouden en/of uitbreiden van jouw arsenaal aan skills en kennis over management waarmee je jouw bedrijf wederom een stapje verder kunt brengen.

Verbeterde samenwerking Nive en Financials for Financials

FFF

Op 27 maart jl. hebben Frans de Vos van Financials For Financials (FFF) en Marie-Thérèse Schlatmann (Nive) afspraken gemaakt over een constructieve samenwerking tussen beide organisaties voor de komende jaren. FFF en het Nive werken al jaren samen en willen vanaf nu een actievere invulling geven aan deze samenwerking door over en weer meer kennis te delen en nog meer gebruik te maken van elkaars bijeenkomsten. Dit alles onder het motto van kennis- en persoonlijke ontwikkeling en nog meer gelegenheid voor netwerken voor alle leden. In hoofdlijnen komen de afspraken neer op:

  • Nive leden kunnen tegen een korting van 50% - op de prijs voor deelname aan activiteiten die FFF rekent aan niet leden - deelnemen aan de FFF bijeenkomsten. Zij kunnen zich inschrijven via de website van FFF of per e-mail (mt.schlatmann@nive.org) met vermelding van de datum van de FFF bijeenkomst;
  • FFF leden mogen voor € 50,- (i.p.v. € 145,-) deelnemen aan de Nive bijeenkomsten. Zij kunnen zich inschrijven via de website van Nive en bij aanmelding aangeven dat zij FFF lid zijn;

Een keer per half jaar een gedegen evaluatie van de samenwerking en de meerwaarde voor de praktijk van zowel de leden van FFF als van het Nive.

MD Programma

De Kracht van Platformstrategie

Cover boek 9789024408696

De kracht van platformstrategie gaat over nieuwe manieren om klanten en aanbieders bij elkaar te brengen of om diensten aan te bieden zoals die van gemeenten of zorginstellingen. Als mensen hun spullen niet meer in winkels kopen en hun hotelkamers niet meer bij de traditionele hotels boeken, hoe zorg je er als aanbieder dan voor dat jouw producten en diensten gevonden en gekocht worden?

De Kracht van Platformstrategie | Cor Molenaar

Dinsdag 29 mei 2018

Cor Molenaar verzorgt op dinsdag 29 mei, binnen de leerlijn Management & Ondernemerschap, de Nive Masterclass De kracht van platformstrategie: Nieuwe verdienmodellen in het Miele Experience Center in Vianen.

Coaching werkt!

coaching werkt

• Wil je nu eindelijk wel eens weten wat coaching is en waar je een goede coach vindt?
• Schakel je regelmatig coaches in maar heb je geen zicht op het effect daarvan voor jouw mensen en de organisatie?
• Wil je weten hoe anderen coaching inzetten en waarvoor?
Dan is Coaching werkt! echt iets voor jou. Het boek beschrijft waardoor coaching werkt en hoe je het effectief kunt inzetten voor jezelf of binnen je organisatie. Het gaat dus niet over hoe je moet coachen. Het boek is specifiek bedoeld voor leidinggevenden en managers.

Coaching werkt bij:
… Het versnellen van veranderprocessen
Steeds meer bedrijven schakelen coaches in om organisatieveranderingen te ondersteunen. Coaching is een katalysator om dit proces in gang te zetten en te versnellen.
… Het ondersteunen van duurzame inzetbaarheid van werkenden
Parallel met de snelle veranderingen in organisaties zijn ook de loopbanen van werknemers onvoorspelbaar. De pensioenleeftijd schuift op en technologische ontwikkelingen gaan in rap tempo door. Duurzame inzetbaarheid van personeel is en blijft daardoor een zeer belangrijk thema voor organisaties.

Coaching werkt! laat daarnaast zien:
… Wat coaching effectief maakt
Concrete doelen en de relatie tussen coach en coachee spelen hierbij een grote rol. Talloze andere facetten doen in mindere mate ook mee, bijvoorbeeld de inbedding in de organisatiecontext en de mogelijkheden van de gecoachte.
… Hoe je kan weten wat het oplevert
Opdrachtgevers willen steeds meer grip op de effectiviteit van een coachingstraject. Er zijn inmiddels toegankelijke hulpmiddelen om dit in kaart te brengen.

Klik hier voor een video van de auteurs van Coaching werkt!

Inloggen

Nive Sfeerimpressie 1 februari 2018

Word lid en ontvang een cadeaubon twv € 100,-!

shutterstock_577853593

Waarom word je lid van het Nive?
Om te leren van elkaar. Om mensen te ontmoeten uit andere sectoren. Om samen met ondernemers en managers ervaringen uit te wisselen. Om geïnspireerd te worden door bevlogen sprekers en inzichten op te doen over actuele thema’s. Informatie over de Persoonlijke lidmaatschappen vind je hier en wil je meer weten over de Bedrijfslidmaatschappen klik dan hier.

Koken en genieten in het Miele Culinary Institute

Miele Kookworkshop

Heeft u een passie voor koken, proeven en eten beleven? In het Miele Culinary Institute in Vianen worden allerlei kookworkshops georganiseerd onder leiding van professionele koks. Plezier, gezelligheid en veel tips & tricks leren, dat is waar het om gaat!

Twitter

Nive MD Programma 2018

Cover MD Programmaboekje 2018