Voor de ontwikkeling van managers

Hét managersplatform

Wij zijn hét grootste managersplatform van Nederland met meer dan 500 leden en we vertegenwoordigen ruim 30.000 managers in Nederland. We zijn aantrekkelijk voor organisaties en bedrijven, omdat we als enige managersplatform Workshops, Masterclasses én Netwerken aanbieden. Meer weten over onze activiteiten? Klik hier.

Nive Kennisnetwerken

De Nive Kennisnetwerken zijn netwerken waar managers vier tot vijf maal per jaar bijeen komen, om in een besloten en informele omgeving kennis, ervaring en best practices met elkaar te delen aansluitend bij de actualiteit van dat moment.

24 mei 2016 - Congres Duurzame Flexibilisering: een strategische keuze

Het wordt steeds vaker gezegd: zonder flexibiliteit zal een organisatie het komende decennium niet overleven. Op basis van de praktijk en de theorie wordt duidelijk dat flexibiliteit en wendbaarheid de onmisbare kenmerken van de toekomstbestendige organisatie zijn. Ons instellen en voorbereiden op deze (volatiele) toekomst lijkt daarom het beste devies.

Déhora en Stichting Time Design willen graag bijdragen aan de transitie die nodig is om de arbeidsverhoudingen, -voorwaarden en instituties duurzaam flexibel te maken. Daarom stimuleren zij graag het goede gesprek over deze thematiek. In dat kader hebben wij zeer interessante sprekers uitgenodigd om tijdens het congres Duurzame Flexibilisering hun verhaal over flexibilisering te vertellen en met u in gesprek te gaan.

Sprekers
o.a. Henk Volberda (Erasmus Universiteit) en Bas Rookhuijzen (Google for Work).

Dagvoorzitter
Jady Petovic (Management Scope).

Datum en tijd
Dinsdag 24 mei 2016 van 14.00 tot 20.00 uur (filevrij) in Jaarbeurs Media Plaza, Utrecht.

Kosten
€95,- excl. btw per deelnemer (inclusief diner, drank en hapjes).

Even voorstellen

De Nive Programma Commissarissen zijn verantwoordelijk voor de verschillende leerlijnen binnen het Nive MD Programma. Met trots stellen we u voor aan Malou Bok,  Erica Linger, Gabriella van der Veen en Jan-Herman Hanskamp.

 

De Nive Raad van Inspiratie helpt Nive op een andere manier te kijken. In de Raad van Inspiratie zitten ervaren managers met veel vakkennis en een eigen mening. Op deze manier draagt Nive niet alleen bij aan inspiratie, maar raakt zij zelf ook steeds opnieuw geïnspireerd. In de Nive Raad van Inspiratie zitten: Erwin van Lambaart, Yardena Shitrit en Madelein Hofmijster

 

Wat biedt Nive u?

Onze belangrijkste kracht is het Nive Development Programma. Dit zijn Workshops en Masterclasses die wij aanbieden voor onze leden. Het bestaat uit vier duidelijke leerlijnen: Personal Development, Management Development, Business Development en Interim Management Development. U kunt er voor kiezen om consequent één specifieke leerlijn te volgen of zelf uw persoonlijke programma samen te stellen. 

 

Hiernaast kent Nive verschillende kennisnetwerken. De Nive Kennisnetwerken zijn netwerken waar managers vier tot vijf maal per jaar bijeen komen, om in een besloten en informele omgeving kennis, ervaring en best practices met elkaar te delen aansluitend bij de actualiteit van dat moment.

 

Lees hier de Nieuwsbrief

MD Programma

Nive Management Development Programma 2016

Klik hier voor het Nive Management Development Programma 2016.

Nive is Partner van NLGroeit!

Op 13 januari is het landelijke programma NLGroeit gelanceerd. NLGroeit inspireert en activeert Nederlandse ondernemers om sneller te groeien en het faciliteert hen om die groei ook te kunnen verwezenlijken. De impact van meer groei in het kleinbedrijf kan aanzienlijk zijn. Zo zou bijvoorbeeld met 5% meer groeiende bedrijven binnen drie jaar tijd 60.000 nieuwe banen en 3 miljard euro aan toegevoegde waarde extra worden gecreëerd, zo blijkt uit de publicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en McKinsey & Company. Klik hier voor de NLGroeit Whitepaper.

De Veranderversneller | Realiseer je doel met de vijf veranderkundige vragen

'De Veranderversneller' bevat een schat aan praktisch toepasbare veranderkundige kennis waarmee je voor je eigen veranderopgave een goed verhaal kunt maken. Tevens vind je tips voor het goed vertellen van dat verhaal. Met de voorbeelden en oefeningen kun je direct aan de slag om de verandering in je eigen organisatie tot een succes te maken.

Inloggen

Column Nive Kennisnetwerk Interim Management

Een nieuwe fase voor de beroepsgroep: van belang voor allen
Ruim een jaar geleden werd ik ‘kwartiermaker’ voor het nieuwe Kennisnetwerk Interim Management binnen de Nive-organisatie. Een uitdagende rol op weg naar de toekomst voor een vakgebied dat veel betekenend is gebleken - en zal blijven betekenen - voor ondernemend Nederland. Een van oorsprong militaire term: voor de troepen uitsturen ter voorbereiding van de komst van de rest. Inmiddels is de operationele invulling van de nieuwe beroepsorganisatie voor interim managers in de Nive-organisatie sinds kort in handen van Marute Thuis. Op basis van het geleerde en ervarene gedurende de kwartiermakersperiode wordt nu met kracht de meerwaarde voor én interim managers én ook voor de (potentiële) opdrachtgevers ingevuld. En de ambitie spreekt voor zich.

Nive 90 jaar

Twitter

Het Geheim van Groeikracht

Je bent ambitieus en gelooft in je product en organisatie. Kortom, je wilt groeien! Dan is het hoog tijd voor een groeiplan, maar hoe pak je dat aan in een wereld die steeds chaotischer wordt? In dit boek onthult voormalig McDonald's-topman en internationale serie-ondernemer René Savelberg de stappen die groeiondernemingen volgen om High Performers te worden. Savelberg heeft jarenlang van binnenuit de aanpak van succesvolle bedrijven in Europa en de Verenigde Staten geanalyseerd en mee ingevuld. Hij ontdekte dat groeiende organisaties meer dan anderen investeren in drie succesfactoren: standaardisatie, partnerships en people focus. Hierop gebaseerd ontwikkelde Savelberg een groeikracht-model waarmee elke onderneming kan groeien. Lees hoe teams en bedrijven doelgericht inzetten op 'groeikracht' en succesvol groeien door anders te denken en anders te doen.

 

Koken en genieten in het Miele Culinary Institute

Heeft u een passie voor koken, proeven en eten beleven? In het Miele Culinary Institute in Vianen worden allerlei kookworkshops georganiseerd onder leiding van professionele koks. Plezier, gezelligheid en veel tips & tricks leren, dat is waar het om gaat!