Voor de ontwikkeling van managers

Hét managersplatform

Wij zijn hét grootste managersplatform van Nederland met meer dan 400 leden en we vertegenwoordigen ruim 25.000 managers in Nederland. We zijn aantrekkelijk voor organisaties en bedrijven, omdat we als enige managersplatform Workshops, Masterclasses én Netwerken aanbieden. Meer weten over onze activiteiten? Klik hier.

Even voorstellen! De Nive Programma Commissarissen en leerlijnen 2018

Fotos 4 PC's

Het Nive Management Development Programma 2018 is tot stand gekomen door 4 Nive Programma Commissarissen die op vrijwillige basis de verantwoordelijkheid op zich nemen om een leerlijn vorm te geven en te begeleiden. We zijn trots op deze vrijwilligers die het mede mogelijk maken dat Nive alweer voor het 5e jaar een dergelijk MD Programma kan draaien, wat kan rekenen op een gemiddelde waardering van een 8 per event.

Het Nive MD Programma 2018 kent 4 leerlijnen:

De namen achter de leerlijnen zijn de namen van de Nive Programma Commissarissen.

Het Nive MD Programma draagt bij aan het onderhouden en/of uitbreiden van jouw arsenaal aan skills en kennis over management waarmee je jouw bedrijf wederom een stapje verder kunt brengen.

Terugblik op de bijeenkomst: Versterken van de innovatie mindset

jeffgaspersz-closeup

Op 14 november 2017 waren er 27 professionals aanwezig bij deze masterclass in het Miele Experience Center te Vianen. Spreker van deze middag was prof. dr. Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatie bij Nyenrode Business Universiteit en Directeur van Cadenza Innovations.

Deze bijeenkomst bestond uit een aantal elementen van een meerdaags programma. Voor deze twee en een half durende Nive masterclass was de kennis omgezet naar een drietal minicolleges waarin de deelnemers zelf ook flink aan het werk werden gezet. Hieronder volgen de hoogtepunten van deze masterclass.

Waarom is de versterking van innovatiekracht belangrijk?
De grootste uitdaging voor organisaties, teams en personen is het ontwikkelen van innovatiekracht. Om continu waarde te blijven creëren. Om nieuwe producten, diensten, processen en business modellen te ontwikkelen. Daarvoor is veel creativiteit nodig. Onderzoek van IBM onder 1.500 CEO's toont daarom ook aan dat deze leiders creativiteit de belangrijkste factor vonden voor het toekomstig succes van de organisatie. Onderzoek onder een groot aantal werkgevers in het kader van het World Economic Forum 2016 geeft aan dat de werkgevers verwachten dat creativiteit in 2020 tot de top drie competenties van medewerkers zal gaan behoren. In 2015 stond creativiteit nog op de 10de plaats.

De Nive Boekenclub!

Businezz_logo_rgb

Als lid van het Nive ontvang je exclusieve korting op speciaal geselecteerde boeken met thema’s als management, ondernemen, leiderschap, organisatie, interim management en teamwork van verschillende uitgeverijen waaronder Boom uitgevers Amsterdam en Business Contact. Het kennisaanbod voor professionals is gigantisch. Zie maar eens snel te vinden wat je nodig hebt. Businezz helpt jou, samen met de beste auteurs, aan de kennis die jou verder gaat helpen. 

MD Programma

Houston, we’ve got a problem

9789024403868_w215_h350

Houston, we’ve got a problem is het eerste boek waarin films, documentaires en series worden ingezet om de ontwikkeling van leiderschap te versterken. Films kunnen leiders en hun teams een prachtige, soms confronterende spiegel voorhouden.

Houston, we've got a problem | Rozemarijn Dols

Donderdag 12 april 2018

Rozemarijn Dols verzorgt op donderdag 12 april, binnen de leerlijn Interim Management, de Nive Masterclass Leiderschapslessen uit films; wat kunnen we leren van 'goede' en 'foute' leiders? in het Miele Experience Center in Vianen.

Werken in netwerken

WIN-logo 2014

Op 5 oktober 2017 vond de Nive Workshop ‘Pionier - Vernieuwing en waardecreatie binnen handbereik voor je bedrijf, afdeling of merk -’  o.l.v. Arjan Polhuijs plaats bij de Avans Hogeschool in Den Bosch. Nive lid André Bruijn (Gangmaker Werkkring Westland WIN Recept) kwam na afloop van deze Workshop in contact met de studenten Spijk Geene en Eva Zelle. De inspiratie die zij uitwisselden leidde tot spontane interviews. De links naar de twee blogs:
Je bent jong en je ontdekt wat
We hoeven er niet rijk van te worden

Inloggen

'De kleine PRINCE2'

boom_kleineprince2_omslag_9789058754523_w215_h350

'De kleine PRINCE2' al 20 jaar hét standaardwerk voor projectleiders
Bij Boom uitgevers Amsterdam verschijnt de nieuwe editie van de bestseller ‘De kleine PRINCE2’ van Mark van Onna en Ans Koning. Het boek geldt al sinds 1997 als hét standaardwerk voor wie volgens de PRINCE2-methode projecten leidt of eraan bijdraagt. De kracht van het boek zit hem in de talloze handige tips en trucs, de complete begrippenlijst en het uitvouwbare PRINCE2-procesmodel, gebundeld in een handzaam formaat. Deze zevende editie is volledig geactualiseerd met aandacht voor agile in combinatie met PRINCE2.

Lenigheid en structuur
PRINCE2 dankt haar grote populariteit aan de lenigheid die de methode biedt binnen een duidelijke structuur. De methode is daardoor uitermate geschikt om in een veranderlijke omgeving toch grip te houden op een project. Een belangrijk onderdeel van PRINCE2 zijn de ‘best practices’ wat betekent dat je als projectleider razendsnel leert en inzichten verwerft dankzij de ervaringen van anderen die je voorgingen. Het is vervolgens de kunst om de PRINCE2-processen en -thema’s goed af te stemmen op je eigen project. ‘De kleine PRINCE2’ is hiervoor de ultieme leidraad.

Nive MD Programma 2018

Cover MD Programmaboekje 2018

Twitter

Koken en genieten in het Miele Culinary Institute

Miele Kookworkshop

Heeft u een passie voor koken, proeven en eten beleven? In het Miele Culinary Institute in Vianen worden allerlei kookworkshops georganiseerd onder leiding van professionele koks. Plezier, gezelligheid en veel tips & tricks leren, dat is waar het om gaat!