Nive MD 2020
Nive Management Development Programma 2020
2e bijeenkomst GB.JPG
3 september 2020
2e bijeenkomst PO.JPG
8 september 2020

Voor de ontwikkeling van managers

Nive MD Programma 2020

Het Nive Management Development Programma biedt managers, directeuren en ondernemers in Nederland ieder jaar een inspirerend en interessant MD-programma.

Nive MD 2020

Anderhalve-meter-bijeenkomsten
De maatregelen die door de overheid zijn voorgeschreven om het Coronavirus terug te dringen, hebben invloed op ons allemaal. Nu de maatregelen versoepelt worden, ontstaat er de mogelijkheid om weer live samen te komen.

Richtlijnen voor het veilig bezoeken van de Nive bijeenkomsten.


Vanaf 3 september 2020 starten we met het Nive MD Programma met bijeenkomsten op gepaste afstand. Het Miele team is druk bezig met het opnieuw inrichten van de ruimtes. Allemaal met het doel de anderhalve-meter afstand voor alle deelnemers te waarborgen, zodat we op een veilige afstand elkaar weer kunnen zien en spreken.

De Programma Commissarissen

3 PC's 2020

In 2020 bestaat dit programma uit drie leerlijnen. Iedere leerlijn wordt vormgegeven en begeleid door een Programma Commissaris.


Wat is het nut voor jou om deel te nemen aan de Nive bijeenkomsten?

  • Je blijft je creativiteit en kennis voeden.
  • Je doet nieuwe inzichten op over actuele thema’s.
  • Samen met andere managers, ondernemers en directeuren ervaringen uitwisselen.
  • Je wordt geïnspireerd door bevlogen sprekers.
  • De uiteenlopende onderwerpen en netwerkcontacten leveren je bovendien veel inspiratie, plezier en momenten voor zelfreflectie op.
  • Door de kleine groepen (circa 25 deelnemers) ontstaat er veel interactie en heb je direct contact met de spreker en collega deelnemers.
  • Je kunt het zien als een onderdeel van je Permanente Educatie.

Boek: Onvrijwillig

Onvrijwillig Pieter Wijnsma

Het komt met grote regelmaat voor dat een bestuurder 
van een organisatie gedwongen wordt te vertrekken. 
Dat is een ingrijpende gebeurtenis. Altijd. 
In de eerste plaats voor de bestuurders zelf 
(en hun naasten). Maar ook voor allerlei andere 
betrokkenen in en buiten de organisatie. 

MD Programma

De Nive bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Wil je op de hoogte blijven van de Nive activiteiten? Klik dan hier.

Waarderend Toezicht

Waarderend toezicht

Het lijkt simpel: de bestuurder bestuurt en de toezichthouder houdt toezicht. Maar keer op keer blijkt het in de praktijk niet zo simpel. Hoe het toezicht ook ingericht wordt, toezicht blijft mensenwerk waarbij de dialoog en het goede gesprek belangrijke ingrediënten zijn. In de dagelijkse praktijk van het toezichthouden gaat het ook om concrete vragen als: Hoe voer je een goed gesprek? Hoe zorg je dat alle perspectieven en invalshoeken aan bod komen? Hoe zorg je voor een goede relatie tussen toezicht en bestuur met ruimte voor een kritische noot? 

Waarderend Toezicht | o.a. Rixt Heegsma

Op 3 september 2020 verzorgt Rixt Heegsma de Nive Masterclass Waarderend toezicht - Een vernieuwende kijk op de praktijk van bestuur en toezicht.

Boek: Maatschappelijk verantwoord besturen

Boek MVB

Wat is goed en maatschappelijk verantwoord besturen? 
Hoe kan een organisatie inspelen op de veranderende 
opvattingen in de maatschappij?

IMF Academy

IMF

IMF Academy, onderdeel van International Management Forum (IMF) ontwikkelt en organiseert tal van actuele klassikale opleidingen, waaronder (certificerende) trainingen, masterclasses en post-HBO/Bachelor opleidingen. Daarnaast geven wij diverse hoogwaardige schriftelijke/online cursussen uit. Uiteraard kunnen wij - op aanvraag - elke gewenste opleiding voor u organiseren in de vorm van een (maatwerk) in-company training.

Inloggen

Lid worden

Blokje lidmaatschap

30 september 2020

2e bijeenkomst FBIT.JPG

Klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie over de Nive Workshop 'Fraude & Integriteit' binnen de leerlijn Finance, Business & IT.

NIEUW: Jungle Girl

Jungle Girl Cover Lores

Ze groeide op in de jungle en drong later diep door in de mannenwereld, Nive lid mr. Elsedien de Groot. De ongrijpbare vrouw, met haar step, Mercedes en vliegtuig. “Als je één van de boys wil zijn, zorg dan voor de juiste toys”, wist ze al snel. Dus vloog ze in 1978 als copiloot met een eenmotorig vliegtuigje van Londen naar Albury (Australië). Een tocht van een maand, met tankstops op plaatsen waar een vrouwelijke vlieger ongewenst was of op zijn minst een bezienswaardigheid.

Op 20 april 2020 heeft Elsedien haar nieuwe boek Jungle Girl. Avonturen op vier continenten gelanceerd. Klik hier voor het persbericht.

One Minute Coaching

meer_dan_6500_ex._verkocht_one_minute_coaching_v2_w215_h350

One Minute Coaching l Victor Mion

One Minute Coaching treft doel in het bedrijfsleven! Deze vorm van coaching zet mensen werkelijk in beweging en geeft iedere leidinggevende de kans om meer uit zichzelf en zijn mensen te halen.

Twitter