Voor de ontwikkeling van managers

Hét managersplatform

Wij zijn hét grootste managersplatform van Nederland met meer dan 500 leden en we vertegenwoordigen ruim 30.000 managers in Nederland. We zijn aantrekkelijk voor organisaties en bedrijven, omdat we als enige managersplatform Workshops, Masterclasses én Netwerken aanbieden. Meer weten over onze activiteiten? Klik hier.

Even voorstellen! De Nive Programma Commissarissen en leerlijnen 2018

Fotos 4 PC's

Het Nive Management Development Programma 2018 is tot stand gekomen door 4 Nive Programma Commissarissen die op vrijwillige basis de verantwoordelijkheid op zich nemen om een leerlijn vorm te geven en te begeleiden. We zijn trots op deze vrijwilligers die het mede mogelijk maken dat Nive alweer voor het 5e jaar een dergelijk MD Programma kan draaien, wat kan rekenen op een gemiddelde waardering van een 8 per event.

Het Nive MD Programma 2018 kent 4 leerlijnen:

De namen achter de leerlijnen zijn de namen van de Nive Programma Commissarissen.

Het Nive MD Programma draagt bij aan het onderhouden en/of uitbreiden van jouw arsenaal aan skills en kennis over management waarmee je jouw bedrijf wederom een stapje verder kunt brengen.

Terugblik op de bijeenkomst: Versterken van de innovatie mindset

jeffgaspersz-closeup

Op 14 november 2017 waren er 27 professionals aanwezig bij deze masterclass in het Miele Experience Center te Vianen. Spreker van deze middag was prof. dr. Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatie bij Nyenrode Business Universiteit en Directeur van Cadenza Innovations.

Deze bijeenkomst bestond uit een aantal elementen van een meerdaags programma. Voor deze twee en een half durende Nive masterclass was de kennis omgezet naar een drietal minicolleges waarin de deelnemers zelf ook flink aan het werk werden gezet. Hieronder volgen de hoogtepunten van deze masterclass.

Waarom is de versterking van innovatiekracht belangrijk?
De grootste uitdaging voor organisaties, teams en personen is het ontwikkelen van innovatiekracht. Om continu waarde te blijven creëren. Om nieuwe producten, diensten, processen en business modellen te ontwikkelen. Daarvoor is veel creativiteit nodig. Onderzoek van IBM onder 1.500 CEO's toont daarom ook aan dat deze leiders creativiteit de belangrijkste factor vonden voor het toekomstig succes van de organisatie. Onderzoek onder een groot aantal werkgevers in het kader van het World Economic Forum 2016 geeft aan dat de werkgevers verwachten dat creativiteit in 2020 tot de top drie competenties van medewerkers zal gaan behoren. In 2015 stond creativiteit nog op de 10de plaats.

MD Programma

Werken in netwerken

WIn

Op 5 oktober 2017 vond de Nive Workshop ‘Pionier - Vernieuwing en waardecreatie binnen handbereik voor je bedrijf, afdeling of merk -’  o.l.v. Arjan Polhuijs plaats bij de Avans Hogeschool in Den Bosch. Nive lid André Bruijn (Gangmaker Werkkring Westland WIN Recept) kwam na afloop van deze Workshop in contact met de studenten Spijk Geene en Eva Zelle. De inspiratie die zij uitwisselden leidde tot spontane interviews. De links naar de twee blogs:
Je bent jong en je ontdekt wat
We hoeven er niet rijk van te worden

Van vakmanschap naar leiderschap

van-vakmanschap-naar-leiderschap

Veel professionals die manager zijn geworden, vinden het leiding geven maar een hoop gedoe. De vraag is dan ook: hoe kun je de passie voor je vak combineren met je rol als (team)leider?

Van vakmanschap naar leiderschap | Pieter van der Haak

Dinsdag 28 november 2017
Pieter van der Haak verzorgde op dinsdag 28 november de Nive Masterclass Nieuw leiderschap leidt tot meer eigenaarschap op de werkvloer!
Kijk hier voor een impressie.

Nieuw ledenvoordeel: de Nive Boekenclub!

Businezz_logo_rgb

We zijn trots op de samenwerking die wij sinds deze maand hebben met Businezz.nl!
 
Als lid van het Nive ontvang je vanaf nu exclusieve korting op speciaal geselecteerde boeken met thema’s als management, ondernemen, leiderschap, organisatie, interim management en teamwork van verschillende uitgeverijen waaronder Boom uitgevers Amsterdam en Business Contact. Het kennisaanbod voor professionals is gigantisch. Ziemaar eens snel te vinden wat je nodig hebt. Businezz helpt jou, samen met de beste auteurs, aan de kennis die jou verder gaat helpen. 

Inloggen

Koning Willem I Prijs

Inschrijving prestigieuze Koning Willem I Prijs van start

KWI - HUIS - Logo zonder tekst

Tot 31 januari is het voor Nederlandse ondernemingen mogelijk zich in te schrijven voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2018. Deze prestigieuze ondernemingsprijzen, waarbij ook MKB-Nederland betrokken is, wordt een keer in de twee jaar uitgereikt aan ondernemingen die zich onderscheiden in Durf, Daadkracht, Duurzaamheid, Doorzettingsvermogen en Innovatie. Prof. Dr. K.H.W. Knot, President van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van de Koning Willem I Stichting, roept ondernemingen op zich kandidaat te stellen en zich hiermee juist nu te onderscheiden. De prijs zal in mei 2018 uitgereikt worden door H.M. Koningin Máxima. Wil je kans maken? Klik hier om je in te schrijven.

Nieuw! Sociëteit Quintessence

Banner SQ tbv Nive Website

Twitter

Koken en genieten in het Miele Culinary Institute

Miele Kookworkshop

Heeft u een passie voor koken, proeven en eten beleven? In het Miele Culinary Institute in Vianen worden allerlei kookworkshops georganiseerd onder leiding van professionele koks. Plezier, gezelligheid en veel tips & tricks leren, dat is waar het om gaat!

Nive MD Programmaboekje 2017

VDH_Nive_sinds_1925.JPG

Klik op het Nive logo en bekijk de digitale versie van het Nive MD Programmaboekje 2017!