Voor de ontwikkeling van managers

Hét managersplatform

Wij zijn hét grootste managersplatform van Nederland met meer dan 500 leden en we vertegenwoordigen ruim 30.000 managers in Nederland. We zijn aantrekkelijk voor organisaties en bedrijven, omdat we als enige managersplatform Workshops, Masterclasses én Netwerken aanbieden. Meer weten over onze activiteiten? Klik hier.

Nieuw ledenvoordeel: de Nive Boekenclub!

Businezz_logo_rgb

We zijn trots op de samenwerking die wij sinds deze maand hebben met Businezz.nl!
 
Als lid van het Nive ontvang je vanaf nu exclusieve korting op speciaal geselecteerde boeken met thema’s als management, ondernemen, leiderschap, organisatie, interim management en teamwork van verschillende uitgeverijen waaronder Boom uitgevers Amsterdam en Business Contact. Het kennisaanbod voor professionals is gigantisch. Ziemaar eens snel te vinden wat je nodig hebt. Businezz helpt jou, samen met de beste auteurs, aan de kennis die jou verder gaat helpen. 

Even voorstellen

4 PC

De Nive Programma Commissarissen zijn verantwoordelijk voor de verschillende leerlijnen binnen het Nive MD Programma. Met trots stellen we u voor aan Malou Bok,  Erica Linger, Gabriella van der Veen en Jan-Herman Hanskamp.

 

De Nive Raad van Inspiratie helpt Nive op een andere manier te kijken. In de Raad van Inspiratie zitten ervaren managers met veel vakkennis en een eigen mening. Op deze manier draagt Nive niet alleen bij aan inspiratie, maar raakt zij zelf ook steeds opnieuw geïnspireerd. In de Nive Raad van Inspiratie zitten: Erwin van Lambaart, Yardena Shitrit en Madelein Hofmijster

 

Wat biedt Nive u?

Onze belangrijkste kracht is het Nive Development Programma. Dit zijn Workshops en Masterclasses die wij aanbieden voor onze leden. Het bestaat uit vier duidelijke leerlijnen: Personal Development, Management Development, Business Development en Interim Management Development. U kunt er voor kiezen om consequent één specifieke leerlijn te volgen of zelf uw persoonlijke programma samen te stellen. 

 

Hiernaast kent Nive verschillende kennisnetwerken. De Nive Kennisnetwerken zijn netwerken waar managers vier tot vijf maal per jaar bijeen komen, om in een besloten en informele omgeving kennis, ervaring en best practices met elkaar te delen aansluitend bij de actualiteit van dat moment.

Nive Management Development Programma 2016

Cover boekje MD Programma 2016

Klik hier voor het Nive Management Development Programma 2016.

 

MD Programma

Nive is Partner van NLGroeit!

NLgroeit

Op 13 januari is het landelijke programma NLGroeit gelanceerd. NLGroeit inspireert en activeert Nederlandse ondernemers om sneller te groeien en het faciliteert hen om die groei ook te kunnen verwezenlijken. De impact van meer groei in het kleinbedrijf kan aanzienlijk zijn. Zo zou bijvoorbeeld met 5% meer groeiende bedrijven binnen drie jaar tijd 60.000 nieuwe banen en 3 miljard euro aan toegevoegde waarde extra worden gecreëerd, zo blijkt uit de publicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en McKinsey & Company. Klik hier voor de NLGroeit Whitepaper.

Het dodo-effect - Over menselijk gedrag in organisaties van Gyuri Vergouw

4 okt 2016 Cover boek Dodoeffect Nive

Op korte en krachtige wijze behandelt Gyuri Vergouw onderwerpen die niet in andere managementboeken te vinden zijn. Het boek gaat over gedrag waarvan de effecten niet te onderschatten zijn. Een eyeopener voor managers, consultants en coaches. Van de Abilene-paradox tot het dodo-effect en van het Acapulcosyndroom tot de wetten van Parkinson, dit boek biedt een bonte verzameling van menselijk gedrag in al zijn facetten. Vaak herkenbaar, soms pijnlijk, af en toe hilarisch, maar gelukkig ook met concrete oplossingen vanuit de dagelijkse praktijk. 

Inloggen

Nieuw! Sociëteit Quintessence

Banner SQ tbv Nive Website

Nive 90 jaar

Twitter

100 DAGEN Dankbaarheid

9200000023247704(4)

Eind 2013 scheef Alexandra Smith 100 dagen dankbaarheid, dagboek van een zzp’er in crisistijd. Ze hield hierin openhartig bij welke tegenslagen en successen ze ondervond toen ze probeerde in dezelfde periode haar gemiddelde maandomzet te verdubbelen. Het verhaal leverde haar veel media-aandacht op en ze werd als ambassadeur van ZZP Nederland het gezicht van de grote groep zzp’ers die Nederland telt. Het is een mooi voorbeeld van de kracht van storytelling: wanneer mensen zich herkennen in een verhaal, wordt het verhaal van een individu het verhaal van een hele groep. Vele zzp’ers vonden door haar boek weer de inspiratie om hun ondernemerschap tot een hoger plan te tillen. Sindsdien coacht Alexandra niet alleen kleine maar ook grote bedrijven met hun verhalen én hun ondernemerschap.

Klik hier om je aan te melden voor de Nive Workshop Storytelling voor managers - Leer overtuigen en inspireren met een verhaal - op 24 november 2016.

Koken en genieten in het Miele Culinary Institute

Miele Kookworkshop

Heeft u een passie voor koken, proeven en eten beleven? In het Miele Culinary Institute in Vianen worden allerlei kookworkshops georganiseerd onder leiding van professionele koks. Plezier, gezelligheid en veel tips & tricks leren, dat is waar het om gaat!