Erica Linger-de Leeuw

Eigenaar DIY Soap

Wie ben je en waar sta je voor?

Eigenwijs, betrokken, sociaal, ondernemer, actief in de lokale politiek, moeder, gepassioneerd, nieuwsgierig en wil blijven leren. 

 

Waarom kies je voor Programma Commissaris bij het Nive?

Nive is een vereniging en een platform dat zich al 90 jaar bezighoudt met vraagstukken rond efficiency en management. Er verandert momenteel veel in de samenleving, burgers worden mondiger en zelfstandiger, en organisaties zijn zich steeds meer bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik ben blij met deze ontwikkelingen, maar ze hebben natuurlijk ook invloed op een vereniging als Nive. Hoe zal management eruit zien over 10 jaar? Bestaat de manager nog wel in 2025? Het Nive is niet bang om vanuit een open houding naar de toekomst te kijken en dat spreekt mij aan.  

 

Wat ga je doen als Programma Commissaris?

De wereld is aan het veranderen, zo ook de wereld van de manager en het vak management. Dit vraagt om een andere rol. De manager van nu moet beter luisteren naar zijn of haar team, in staat zijn tot zelfreflectie, kunnen en durven ingrijpen indien nodig, maar tegelijkertijd voortdurend in gesprek blijven. Dit vraagt veel van de manager: kunnen delegeren en loslaten, inzicht in menselijk gedrag, authentiek en geloofwaardig blijven, en in staat zijn om de juiste talenten bij elkaar te brengen. In de leerlijn Management & Ondernemerschap heb ik deze onderwerpen terug laten komen. 

 

Wat wil je nog meer vertellen?

Nive is een vereniging met leden. Nive heeft een prachtig en kwalitatief goed Management Development Programma, maar er ligt nog wel een uitdaging om de Nive leden in de toekomst meer bij het Nive te betrekken. Ik hoop hier als Programma Commissaris ook een bijdrage aan te kunnen leveren.

 

Erica Linger-de Leeuw, Nive Programma Commissaris Management & Ondernemerschap
ericadeleeuw@hotmail.com

 

Inloggen

Nive MD Programmaboekje 2017

VDH_Nive_sinds_1925.JPG

Klik op het Nive logo en bekijk de digitale versie van het Nive MD Programmaboekje 2017!