Nive Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een breed begrip. Ontwikkelingen als vergrijzing, nieuwe technologie, globaliserieng en flexibilisering veranderen de arbeidsmarkt. Deze ontwikkelingen maken het nodig dat werkgevers serieus in werknemers inversteren, en dat de werknemers op hun beurt bereid zijn te leren, zich aan te passen en te ontwikkelen. Over een paar jaar hebben werknemers andere kennis en vaardigheden nodig dan nu.

Beleid gericht op duurzame inzetbaarheid vraagt om ruimte voor scholing, ontwikkeling van nieuwe kennis en vaardigheden, een gezonde werksfeer, en het terugdringen van ziekteverzuim. Het gaat er ook om dat werknemers op hun eigen verantwoordelijkheid worden gewezen om duurzaam inzetbaar te blijven.

Houdt u zich bezig met duurzame inzetbaarheid? In het kennisnetwerk duurzame inzetbaarheid zitten professionals uit verschillende organisaties om kennis, ervaring en best practices met elkaar te delen en van elkaar te leren. Voor meer informatie over het Nive Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid kunt u contact opnemen met Vincent Sterk: v.sterk@nive.org.

 

Verslag van Smart Sessie 1: Smart industries need smart people

Geen smart industry zonder slimme mensen
Het Nive Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid heeft maandag 18 september, bij AVROTROS in Hilversum een workshop gehad met als titel: ‘Geen smart industry zonder slimme mensen!’ onder leiding van Maarten van Riemsdijk.

Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden (o.a. over het Duitse bedrijf Trumpf) werd duidelijk hoe de productieketen is veranderd.

  • van productie naar diensten
  • van maken naar oplossen
  • van machines naar IT

Hololens
Iedereen heeft wel eens een video gezien over Microsofts Hololens. Een kenmerk van deze technologie is dat fysieke aanwezigheid geen vereiste meer is, je zet waar dan ook ter wereld de Hololens op en je bent op je virtuele werkplek.

Dit heeft vergaande positieve gevolgen voor de veiligheid op de werkvloer. Je kan de schaal vergroten/verkleinen met een druk op de knop, voelen of ruiken gaat (nog) niet maar je ziet details die anders verborgen zouden blijven. Benoemen]zal banen gaan kosten maar ook banen opleveren.

Repareren
Een mooie anekdote over hoe de wereld verandert, gaat over een elektronen buizentechnologie monteur. Deze monteur zag door de jaren heen buizen veranderen in transistors en transistors weer in chips. Deze monteur kon jarenlang alle veranderingen goed bijbenen, maar op een gegeven moment gaat er een nieuwe machine kapot en er komt een jonge monteur. In plaats van de machine te inspecteren meet hij de spanning van diverse onderdelen en het onderdeel dat geen spanning heeft, wordt eruit getrokken en er gaat een nieuw onderdeel in. De oudere monteur vraagt de jonge monteur waarom de machines kapot was. De jonge monteur haalt zijn schouders op en zegt: “hij doet het weer!” Waarop de oude monteur zegt: je hebt niets gerepareerd, je hebt iets vervangen. De jonge monteur mompelt “whatever” en vertrekt naar de volgende reparatie.

Millennials
De millennials die vandaag de dag aan de slag gaan, zijn bezig met hele andere zaken dan de jongeren van twintig jaar geleden. Het vinden van een baan met een vast contract en een hoog salaris is handig, maar geen must; het vinden van ontplooiing en plezier in het werk is belangrijker. Dit is de generatie die bekend is met een continue verandering.

Permanente educatie
Maar hoe houden we de andere werkende generaties aan de slag? Gezien de drukke levens die wij leiden, het feit dat beide partners werken om de rekeningen te kunnen betalen en dat scholing afneemt gedurende je loopbaan, is er maar één oplossing: permanente educatie tijdens werktijd. Dit kan training on the job zijn, maar ook externe opleidingen. Dit zal ten koste gaan van de winstmaximalisatie maar er is geen andere oplossing.

Want de veranderingen in techniek door IT maken de wereld heel onvoorspelbaar.

Dit verslag geeft een indruk over wat er onder meer wordt besproken tijdens bijeenkomsten van het Nive Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid. Wil je meer weten of een bijeenkomst bijwonen? Stuur een e-mail naar v.sterk@nive.org

Inloggen