Management 2025

In 2015 bestaat Nive 90 jaar en dat laten we niet onopgemerkt aan ons voorbij gaan. Nive wil het hele jaar gebruiken om stil te staan bij het management van nu, maar ook om vooruit te kijken naar het management van de toekomst. Hoe ziet management eruit in 2025, wanneer Nive 100 jaar bestaat? Bestaat de manager nog wel in 2025? Nive gaat deze ontwikkelingen onderzoeken samen met het bedrijfsleven, openbaar bestuur, kennisinstellingen en natuurlijk samen met onze leden. Eind 2015 presenteert Nive een publicatie met een compleet digitaal moodboard over het vak management in 2025.

Draagt u bij aan de publicatie over management in 2025?

Om tot een definitie te komen van het management in 2025 hebben wij uw hulp nodig! Onderstaande tekst vat kort samen hoe u een bijdrage kunt levereren aan de totstandkoming deze definitie. Heeft u een heldere visie op management in 2025? Mail deze dan naar: jubileum@nive.org onder vermelding van Management 2025. Alle binnengekomen reacties zijn te lezen via het online moodboard op www.management2025.nl.

 

 

Naamloos

Het einde van de manager - VPRO Tegenlicht

Veel (grote) bedrijven hebben moeite om te innoveren, mede door de ‘verzuiling’ van afdelingen, immense overhead en talloze managementlagen. Dat kan anders en veel bedrijven beseffen dat ook: minder managers, vrijere medewerkers, gelukkiger klanten. Maar hoe doe je dat? Een voorbeeld nemen aan topondernemer Ricardo Semler? Methoden overnemen uit de sportwereld? VPRO Tegenlicht gaat op zoek naar die nieuwe structuren - naar het bedrijf van de toekomst. Klik hier voor de aflevering.

Nive 90 jaar

De Laatste Manager in België

De-morgen

Naar aanleiding van de tv-uitzending van Tegenlicht over het einde van de manager, heeft België De laatste manager ontdekt. Ben Kuiken werd hierover geinterviewd door dagblad De Morgen en was in de uitzending van Jan Hautekiet op Radio 1. De laatste manager in België.

BEN TIGGELAAR: 'IN 2015 VINDT DE MANAGER ZIJN 'MOJO' TERUG'

Het waren 7 magere jaren voor de manager. Van icoon verwerd hij tot lijdend voorwerp van kritische beschouwing. Het graaien, het naaien en de zelfoverschatting van sommigen, bevlekten een complete beroepsgroep. En toch telt management. De gerenommeerde onderzoekers van Gallup achten managers verantwoordelijk voor minimaal 70% in de variantie van medewerkersbetrokkenheid. Managers kunnen de boel stevig verstieren. Maar ook behoorlijk verbeteren. Management maakt uit.

BEN TIGGELAAR: 'IN 2015 VINDT DE MANAGER ZIJN 'MOJO' TERUG'