Leerlijn Duurzame Inzetbaarheid

In de afgelopen 10 jaar zijn er veel werkzaamheden geautomatiseerd en daarmee zijn er behoorlijk wat banen verdwenen. Toch staan we nu op een punt met de laagste werkloosheid in zes jaar. Dit is het moment dat werkgevers moeten investeren in hun werknemers en hun beleid. En werknemers moeten ervoor zorgen dat ze duurzaam inzetbaar blijven. We willen daar ons steentje aan bijdragen en daarom organiseren we drie bijeenkomsten die door alle Nive leden kunnen worden bezocht.

Ad van Nieuwpoort wordt geïnterviewd met als thema ‘worstelingen van de moderne mens in de hedendaagse tijd’. De maakbaarheid van de samenleving en in zekere mate van ons eigen leven is niet realistisch. Welke rol spelen we en waarom worden we gewaardeerd? In ‘worstelingen van de moderne mens in de hedendaagse tijd’ zullen we onder andere bespreken wat ‘werk’ betekent en wat het zou moeten betekenen.

De oorsprong van grondstoffen voor producten wordt steeds belangrijker voor consumenten en stakeholders. Chain of Custody (CoC) is de term die beschrijft dat de gehele zorgketen, elke stap van het productieproces, wordt vastgelegd. Je kan herleiden waar de grondstoffen vandaan komen, of deze duurzaam zijn gewonnen en kan onder andere kinderarbeid voorkomen. Het NEN heeft dit omgezet in een normalisatieproces en dit proces wordt uitgelegd in een spel. Door het spelen van dit spel kan je ervaren wat jij kan doen voor een duurzamere wereld.

Tot slot is Yvonne van den Berg een spreker waar we naar uitkijken. In 2015 is ze gestart met een uniek project: Investeringsfonds Resilience@work’. Het betreft een samenwerking tussen Philips en de vakbonden gericht op het vergroten van werkzekerheid van de werknemers. De resultaten van deze 4 jaar durende samenwerking zullen worden besproken. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen over hedendaagse HR issues die in jouw bedrijf spelen.

Tot ziens bij een van onze bijeenkomsten.

Vincent Sterk
Secretaris Nive
Tel: (070) 711 87 29
v.sterk@nive.org

Data leerlijn Duurzame Inzetbaarheid

Moderator

Foto Vincent 1

Vincent Sterk
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Duurzame Inzetbaarheid