Leerlijn Facility Management

De facility manager is de spin in het web en draagt indirect, maar ook zeker direct bij aan het primaire proces binnen de organisatie. Juist omdat goede bedrijfsondersteuning noodzakelijk is om het primaire proces te ondersteunen is het goed om te weten hoe door samenwerking meer toegevoegde waarde geleverd kan worden aan dit primaire proces. FM is hierin veelal in de lead. Het doel van het programma is om je enerzijds je energie en handvatten te geven waar je gelijk mee aan de slag kan gaan binnen je organisatie en anderzijds om ook mensen die minder met FM te maken hebben kennis te laten maken met ‘ons’ vakgebied.

In de eerste masterclass ‘FM as an enabler of change’ laat drs. Leo Laanen zien welke samenwerkingsverbanden binnen de organisatie en -nog belangrijker - buiten de organisatie het innovatievermogen van het bedrijf bevorderen. Ook wordt er tijdens deze masterclass een vertaalslag gemaakt tussen de door de Europese Unie opgestelde 17 duurzaamheidsdoelstellingen en hoe FM hier in bijna alle gevallen direct aan kan bijdragen. Facility Management doet er toe!

Tijdens de tweede masterclass gaat André Salomonson een inleiding geven over de toegevoegde waarde van FM in het algemeen. Deze bijeenkomst is met name geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in FM en hier binnen de organisatie veel mee te maken hebben. Het is een introductie in het vakgebied en laat zien waarom juist FM belangrijk is binnen de bedrijfsvoering.

Tijdens de derde masterclass ‘Succesvolle community building op een R&D Campus vanuit een Facility Management perspectief’ kijken we samen met Brigitte de Haan (MBA) naar een aansprekend voorbeeld waarin FM de lead neemt om partijen bij elkaar te brengen en innovatief vermogen te vergroten en te stimuleren. De visie en strategie van deze campus wordt namelijk door FM ingevuld met de focus op het managen van de klantvraag.


Niels Peters
Young Executive bij Ifmec
M: (06) 39 08 19 89
niels.peters@ifmec.nl

Data leerlijn Facility Management

Moderator

Niels Peters 2018-2.JPG

Leerlijn Facility Management