Leerlijn Finance, Business & IT

Binnen de leerlijn Finance, Business & IT komen onderwerpen terug die voor zowel voor (ervaren) Finance Managers, als voor Business Analisten en Data-Analisten interessant zijn. Door middel van casussen uit de praktijk te behandelen hoop ik deelnemers te laten inzien dat Finance & IT in de toekomst niet meer losse begrippen zijn binnen het bedrijfsleven. Daarnaast kunnen de deelnemers de opgedane kennis direct toepassen in het eigen werk.

De eerste workshop staat in het teken van Blockchain Simulatie & Smart Contracts. Iedere Financial, Business-Analist en/of Data-Analist is bekend met de begrippen ‘Blockchain’ en ‘Smart Contracts’. Wat uiteindelijk de impact in het bedrijfsleven is van deze begrippen en wat we hiermee kunnen, blijft onbekend. Tijdens deze interactieve workshop leren de deelnemers hoe Blockchain daadwerkelijk werkt middels een simulatiegame. Na de Simulatie worden er een aantal echte Blockchain toepassingen besproken die relevant zijn voor jou als Financial, Business Analist en/of Data-Analist.

De tweede workshop staat in het teken van Power BI. De CFO heeft een volle agenda en wil graag een overzicht van de voortgang van de organisatie. Maar heeft u als CFO alle cijfers inzichtelijk? Welke KPI’s worden behaald en welke niet? Met behulp van Power BI is het mogelijk om de juiste KPI’s te navigeren en ervoor te zorgen dat je meer grip krijgt op jouw bedrijfsresultaat.

In de derde workshop worden de begrippen Fraude & Integriteit behandeld. Er gaat geen dag voorbij of er komt wel een fraudegeval naar voren in de media. Met aanbestedingen, subsidies, uitkeringen, maar ook boekhoudschandalen of gewoon diefstal. Het is niet de vraag of je met fraude te maken krijgt, maar wanneer! Maar wat is nu precies fraude? Wanneer spreek je van fraude? Wat zijn omstandigheden waarin fraude voor kan komen en hoe kun je het voorkomen? Dit zijn vragen die bij de tweede bijeenkomst worden behandeld.

In de laatste workshop wordt het begrip duurzaamheid behandeld. Financials kunnen een belangrijke rol spelen in de transitie van meer circulaire supply chains en duurzame business modellen. Welke vraagstukken kom je tegen als financial? Dat hoor je tijdens deze workshop. Aan de hand van praktische cases en tips uit de praktijk.

 

 

Damian Bouland
Finance Recruiter bij HighQ
T: (06) 11 31 36 68
dbouland@HighQ.nl

Data leerlijn Finance, Business & IT 2020

Leerlijn Finance, Business & IT 2020

Leerlijn FBI 2020.JPG

Moderator

foto Damian Bouland def.