Leerlijn Goed Bestuur

In de leergang Goed Bestuur trapt Puck Dinjens af met Goede Raad voor Commissarissen. Het gelijknamige boek dat zij samenstelde is een verzameling van 21 inzichten voor toezichthouders en bestuurders. Daarmee is het ook bijzonder interessant en relevant voor bestuurssecretarissen. Puck is dagelijks betrokken bij uiteenlopende governancevraagstukken in de publieke en de private sector. >> Deze bijeenkomst is verzet naar 20 oktober 2020.

Na de zomer spreekt Rixt Heegsma over Waarderend Toezicht. De subtitel luidt: een vernieuwende kijk op de praktijk van bestuur en toezicht. Waarderend toezicht biedt een frisse en positieve kijk op bestuurlijk governance, waarbij anders gekeken wordt vanuit de concepten van de antropologie, positieve psychologie en waarderend onderzoeken.

In oktober kunnen wij luisteren naar Wim van Hennekeler over Foute Besluiten. In deze bijeenkomst leren deelnemers ook de besluitvormingscultuur van hun eigen organisatie of team en de specifieke valkuilen die deze met zich meebrengt beter begrijpen.

Tot slot legt in een interactieve masterclass Jasper Baggerman uit, aan de hand van zijn boek en de uitdagingen die spelen in de organisaties van de aanwezigen, hoe je grip kunt krijgen op innovatie.

Ik verheug mij op leerzame en aansprekende bijeenkomsten.

 

Mr. Frans Scheefhals

Begeleiding Kennisnetwerken Bestuurssecretarissen Nive
Partner Werving & Selectiebureau De Nieuwe Secretaris
Programmamanager / docent Governance University

M: (06) 53 39 35 22
f.scheefhals@nive.org

Data leerlijn Goed Bestuur 2020

Leerlijn Goed Bestuur 2020

Leerlijn GB 2020.JPG

Moderator

Foto Frans Scheefhals dec 2019 - kopie

Frans Scheefhals
Nive Programma Commissaris
Leerlijn Goed Bestuur