Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling

Kracht, effectiviteit en geluk


Persoonlijke ontwikkeling kan op veel verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Voor sommigen ligt de nadruk op het ontwikkelen van het denkvermogen. Voor anderen op het versterken van de band tussen de ratio en de intuïtie. Ook ligt de nadruk dikwijls op de optimale interactie tussen de persoon en haar omgeving: met vaardigheden en gewoonten als ontwikkelinstrumenten. Ervaring leert dat persoonlijke ontwikkeling voor eenieder iets anders is, en dat iedereen naar iets anders zoekt. Wij hebben dit jaar daarom voor ieder wat wils, met zowel theoretische diepgang als praktijkgerichte oefening en interactie. En natuurlijk een divers palet aan onderwerpen.

Wij starten dit jaar met een masterclass over persoonlijke effectiviteit in een digitaliserende wereld. Meer dan ooit leven wij momenteel in een onzekere, dynamische wereld waarin van ons aanpassingsvermogen veel wordt gevraagd. Traditionele bedrijfstakken worden afgestoten, rollen vervallen en er ontstaat een behoefte aan een nieuw soort werken. Wat zijn de kenmerken van dit digitale tijdperk en wat vraagt dat van ons als professionals als wij relevant willen blijven?

Vervolgens zullen wij stilstaan bij de conditionering van ons brein om doelen te bereiken. Een ex-karateka en ondernemer zal ons vertellen over de principes en lessen die hij uit de vechtkunst en de neuropsychologie heeft gehaald om als ondernemer succes te behalen.

De afsluiting in 2019 zal gaan over geluk op het werk. Er is veel onderzoek gedaan naar “blue zones” wereldwijd en waarom mensen op een aantal plekken ter wereld significant ouder worden dan op andere. Zijn de lessen die hieruit worden getrokken ook toepasbaar op de werkvloer? Absoluut. Een workshop die zowel voor ondernemers, managers als andere werknemers zeer relevant is en ons een moderne richtlijn geeft voor het inrichten van (of participeren in) organisaties.

Kortom, ons programma draait dit jaar om kracht, effectiviteit en geluk. Verwacht hands-on advies dat jou in staat stelt jezelf en jouw omgeving te verbeteren, inspiratie die je zal helpen op een duurzame wijze nóg succesvoller te worden en een blauwdruk voor een gelukkig werkend leven voor jou én de mensen om je heen.

 

Samuel Becht
Growth Marketing Manager bij VanMoof
M: (06) 81 33 51 57
s.becht@protonmail.com

Data leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling

Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling