Frans Scheefhals

Begeleiding kennisnetwerken Bestuurssecretarissen Nive


Wie ben je en waar sta je voor?

Als je zaken goed geregeld wilt hebben en daarbij de juiste mensen wilt inschakelen, dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik regel zaken graag goed en vindt het prima om achter de schermen te zijn. Ik straal als anderen kunnen stralen. Aan een half woord heb ik genoeg en ik verspil ook niet graag tekst. Kort en bondig. Ik sta voor kwaliteit en lange termijn. Zaken moeten deugen.


Waarom kies je voor Programma Commissaris bij het Nive?

Mijn keuze voor Programma Commissaris van het Nive Management Development Programma en de leerlijn ‘Goed Bestuur’ is eenvoudig te verklaren. Ik ben al jaren verbonden aan het Nive, als begeleider van de kennisnetwerken voor bestuurssecretarissen, ik ben regelmatig deelnemer aan het MD Programma en door mijn betrokkenheid bij alles wat met bestuurssecretarissen te maken heeft, ligt Goed Bestuur mij na aan het hart. Ik ben docent in een leergang voor secretarissen en ik ben actief in werving & selectie van secretarissen. Het past mij als een handschoen.


Wat ga je doen als Programma Commissaris?

De leerlijn hebben we vrij breed ingestoken. Nu je weet wie ik ben zal het niet verbazen dat wij starten met ‘Dienen en deugen”, over dienstbaar zijn en deugen. Deugen is een term die niet vaak meer gebruikt wordt, dat verrast mij. Daarna zoomen we in op ‘Executive Coaching’. Nuttig voor dienaars en leidinggevenden. We sluiten af met ‘Goed Toezicht’. Belangrijke lessen voor iedereen die met professioneel toezicht te maken heeft.


Wat wil je nog meer vertellen…..?

Dat er voor iedereen nog heel veel te leren valt. Immers, je weet altijd meer niet dan wel. Kom ervaring en kennis brengen en halen. Het verrijkt je.Mr. Frans Scheefhals, Nive Programma Commissaris leerlijn Goed Bestuur

f.scheefhals@nive.org

 

Leerlijn Goed Bestuur