Deelnemen en bouwen aan een Nive Kennisnetwerk

Nive biedt uitkomst - heel snel goed ingevoerd raken is niet moeilijk voor een bestuurssecretaris
In de afgelopen maand zijn weer twee bestuurssecretarissen van grote beursgenoteerde bedrijven toegetreden tot ons Nive-kennisnetwerk. Waarom kiest men voor de toetreding tot ons netwerk met meer dan de helft van de beursgenoteerde bedrijven in Nederland?

Met het lidmaatschap word je direct opgenomen in een kenniskring. Bestuurssecretarissen bespreken daarin regelmatig actuele problemen. Nu in coronatijd gebeurt dat virtueel, maar toch in een prettige, vertrouwelijke en positieve sfeer: gewoon vrijuit spreken en elkaar helpen. De vergadering biedt een moment van verademing. Even afstand nemen van het eigen bedrijf en aandacht besteden aan de lastige puzzels die ieder tegelijk krijgt voorgeschoteld binnen de onderneming, zoals ‘organiseer even een virtuele AVA’. Maar mag dat wel zomaar virtueel? Hoe gaan we om met vragen van de aandeelhouders en hun stemmen? Wat zijn praktische ervaringen van de bedrijven die dat al langer doen?

In het netwerk zijn besloten groepen samengesteld met zo’n 20 leden per groep, per sector georganiseerd. Die groepen zijn er ook voor semipublieke ondernemingen en organisaties. Elk kennisnetwerk bepaalt zijn eigen agenda om zo nuttig mogelijk te zijn. Als het meer om specifieke problemen gaat, kan men ook in kleinere kring overleggen. Binnen de Nive organisatie zijn daarvoor direct de relevante bestuurssecretarissen te vinden en te benaderen. Zo raken bestuurssecretarissen snel ingevoerd in de actuele inhoudelijke zaken en in het netwerk van personen die nu dezelfde functies vervullen. Dat twee van hen recent kozen om lid te worden is helemaal niet vreemd, nee dat bood uitkomst. Het zou juist gek zijn, als ze dat niet hadden gedaan.

Sluit jij ook aan?