Nive MD Programma 2021

Nive biedt haar leden, als belangrijk onderdeel van het lidmaatschap, jaarlijks een zeer interessant Management Development Programma. De Nive bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor leden van andere verenigingen, branche- en beroepsorganisaties waarmee het Nive een samenwerking is aangegaan. Op deze wijze worden de bijeenkomsten verrijkt met deelnemers met andere achtergronden waardoor het netwerken en het onderling kennis uitwisselen van extra invalshoeken wordt voorzien. De bijeenkomsten van het Nive MD Programma vinden plaats bij Miele in Vianen. Deze locatie leent zich uitstekend voor Coronaproof bijeenkomsten. De anderhalve-meter afstand is voor alle deelnemers te waarborgen!

Bekijk de voordelen en word nu lid van Nive!

Lid worden

De Programma Commissarissen

In 2021 bestaat het MD Programma uit vier leerlijnen. Iedere leerlijn wordt vormgegeven door een Programma Commissaris.


Wat is het nut voor jou om deel te nemen aan de Nive bijeenkomsten?

  • Je blijft je creativiteit en kennis voeden.
  • Je doet nieuwe inzichten op over actuele thema’s.
  • Samen met andere managers, ondernemers en directeuren ervaringen uitwisselen.
  • Je wordt geïnspireerd door bevlogen sprekers.
  • De uiteenlopende onderwerpen en netwerkcontacten leveren je bovendien veel inspiratie, plezier en momenten voor zelfreflectie op.
  • Door de kleine groepen (circa 25 deelnemers) ontstaat er veel interactie en heb je direct contact met de spreker en collega deelnemers.
  • Je kunt het zien als een onderdeel van je Permanente Educatie.

DNA

De DNA Academie is een onderdeel van De Nederlandse Associatie. In de academie ontwikkelt DNA vakinhoudelijke trainingen voor verenigingsprofessionals en verenigingsbestuurders. Dit doen we vanuit de ambitie om verenigingsprofessionals en bestuurders te blijven ontwikkelen en inspireren. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Boek: Foute besluiten

Elke dag nemen we besluiten.
Sommige besluiten nemen we bewust. Andere gaan meer volgens routine en vaste patronen. Ook managers, politici, bestuurders en toezichthouders nemen besluiten. Alleen of in teams. Ze weten wat ze doen, zou je zeggen. Toch nemen doorgewinterde professionals en leidinggevenden besluiten die soms slecht of zelfs rampzalig uitpakken. Als die besluiten fout blijken te zijn, hebben ze verstrekkende gevolgen die niet zelden negatief in het nieuws komen en organisaties aan het wankelen kunnen brengen. Wim van Hennekeler maakt in het boek 'Foute Besluiten - Patronen en Oorzaken' een tocht langs foute besluiten. Klik hier om het boek Foute besluiten te bestellen.

Nive Masterclass ‘Foute besluiten’ 
Managementadviseur Wim van Hennekeler verzorgt op donderdag 11 maart de Nive Masterclass ‘Foute Besluiten - Patronen en Oorzaken’; een tocht langs een veelheid van dergelijke besluiten.

Handboek Werkgeluk

Het Handboek Werkgeluk combineert de beste vernieuwers uit de praktijk en de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gelukkig werken. Zesentwintig experts delen hun beste ideeën en nodigen jou uit mee te werken aan de beantwoording van drie essentiële vragen:

Gelukkig Organiseren: wat kun je als bestuurder, hr-professional of coach doen om werkgeluk mogelijk te maken binnen jouw organisatie?
Gelukkig Leidinggeven: wat kun je als leidinggevende doen om werkgeluk te faciliteren binnen jouw team en organisatie?
Gelukkig Werken: wat kun je als medewerker zelf doen om (meer) werkgeluk te ervaren binnen je eigen werk?

Klik hier om het Handboek Werkgeluk te bestellen. 

Ad Bergsma zal ons tijdens de Nive Workshop 'Het rendement van geluk in het werk en in het leven' op donderdag 8 april zijn visie op het boek geven.

Boek: Iedereen verdient een coach!

Iedereen verdient een coach’ en ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’ zijn van die uitspraken die Jolanda graag gebruikt en die zo ontzettend de kern van coaching raken. Jolanda geeft in dit E-book op een speelse wijze, door koppelingen te leggen met haar blogs uit de afgelopen jaren, inzage in haar persoonlijke leven, haar persoonlijke ont-wikkeling en voert de lezer mee naar de fase waarin zij nu verkeert, ‘ze wil vliegen’. Klik hier om het boek Iedereen verdient een coach! van Jolanda van der Steen te bestellen. 

Op dinsdag 20 april verzorgt Jolanda van der Steen, binnen de leerlijn Inspiratie, de Nive Workshop 'What’s your Ikigai!? - Ontdek je talent voor meer passie en plezier in je leven en loopbaan'.

Boek: COVID-19: een bevel uit het niets

De snelheid waarmee de coronacrisis op de wereld afkwam was indrukwekkend. Ook de gevolgen daarvan. Gesteld kan worden dat niemand hier op was voorbereid. Voor de generaties die nu leven is deze pandemie er een om nooit te vergeten. Een die zeker de geschiedenisboeken ingaat.

In Covid-19: een bevel uit het niets laten docenten en wetenschappers van Nyenrode Business Universiteit hun licht schijnen op deze pandemie. Zij doen dat vanuit hun vakgebied, visie en expertise. Het boek stelt de lezer in staat na te denken over de vele vragen die ons zo plotseling zijn overkomen. Definitieve antwoorden zijn er nog niet, daarvoor zijn de gebeurtenissen te vers.

IMF Academy

IMF Academy, onderdeel van International Management Forum (IMF) ontwikkelt en organiseert tal van actuele klassikale opleidingen, waaronder (certificerende) trainingen, masterclasses en post-HBO/Bachelor opleidingen. Daarnaast geven wij diverse hoogwaardige schriftelijke/online cursussen uit. Uiteraard kunnen wij - op aanvraag - elke gewenste opleiding voor u organiseren in de vorm van een (maatwerk) in-company training.