Wie winnen de Koning Willem I Prijzen 2024?Inschrijving ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’ geopend!
Op 1 september is de inschrijving voor de prestigieuze Koning Willem I Prijzen 2024, de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’, gestart. De drie prijzen erkennen organisaties die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. De tweejaarlijkse prijzen worden in mei 2024 uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima.

Word nu lid van het Nive en neem kosteloos deel aan het Nive MD Programma!

Lid worden

Nive MD Programma 2023

Nive biedt haar leden, als belangrijk onderdeel van het lidmaatschap, jaarlijks een zeer interessant Management Development Programma. De Nive bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor leden van andere verenigingen, branche- en beroepsorganisaties waarmee het Nive een samenwerking is aangegaan. Op deze wijze worden de bijeenkomsten verrijkt met deelnemers met andere achtergronden waardoor het netwerken en het onderling kennis uitwisselen van extra invalshoeken wordt voorzien. De bijeenkomsten van het Nive MD Programma vinden plaats bij Miele in Vianen. 

De Nive Leerlijnen

In 2023 bestaat het MD Programma uit drie leerlijnen. Iedere leerlijn wordt vormgegeven door een Programma Commissaris.


Wat is het nut voor jou om deel te nemen aan de Nive bijeenkomsten?

 • Je blijft je creativiteit en kennis voeden.
 • Je doet nieuwe inzichten op over actuele thema’s.
 • Samen met andere managers, ondernemers en directeuren ervaringen uitwisselen.
 • Je wordt geïnspireerd door bevlogen sprekers.
 • De uiteenlopende onderwerpen en netwerkcontacten leveren je bovendien veel inspiratie, plezier en momenten voor zelfreflectie op.
 • Door de kleine groepen (circa 25 deelnemers) ontstaat er veel interactie en heb je direct contact met de spreker en collega deelnemers.
 • Je kunt het zien als een onderdeel van je Permanente Educatie.

Deelnemen en bouwen aan een Nive Kennisnetwerk

Nive biedt uitkomst - heel snel goed ingevoerd raken is niet moeilijk voor een bestuurssecretaris
In de afgelopen maand zijn weer twee bestuurssecretarissen van mooie beursgenoteerde bedrijven toegetreden tot onze Nive Kennisnetwerken. Waarom kiest men voor de toetreding tot ons netwerk met meer dan de helft van de beursgenoteerde bedrijven in Nederland?

Boek: Schaamteloos nieuwsgierig

Nieuwsgierigheid is overal, maar wat weet je eigenlijk over dit fenomeen dat ongemerkt je keuzes stuurt en je leven vormgeeft?

Ontwikkel je zelfleiderschap
Dit boek gaat over jou en over hoe je schaamteloos je nieuwsgierige zelf kunt zijn. Lees Schaamteloos nieuwsgierig om meer zelfleiderschap te ontwikkelen wanneer je:

 • met meer plezier wilt leren en werken;
 • niet weet wat je wilt, moeite hebt met keuzes maken en je te veel aanpast;
 • juist wel weet wat je wilt, maar hier geen ruimte voor ervaart;
 • moeite hebt met uit je comfortzone te stappen of juist op zoek bent naar extra uitdaging.

Op donderdag 28 september verzorgt de auteur van dit boek Danae Bodewes, binnen de leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling, de Nive Masterclass Schaamteloos nieuwsgierig.

DNA

De DNA Academie is een onderdeel van De Nederlandse Associatie. In de academie ontwikkelt DNA vakinhoudelijke trainingen voor verenigingsprofessionals en verenigingsbestuurders. Dit doen we vanuit de ambitie om verenigingsprofessionals en bestuurders te blijven ontwikkelen en inspireren. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Lid aan het woord: Dick Mik

AL VAAK POSITIEF VERRAST DOOR HET NIVE!
Door mijn vak weet ik dat een verrassing op z’n tijd essentieel is om een perfecte klantrelatie te bouwen en te onderhouden. Ik ben gespecialiseerd in ‘Klantloyaliteit’ en daarbij gaat het in de kern om 3 onderwerpen: Vertrouwen, Aandacht en Verrassen. Graag sta ik bij het laatste onderwerp even stil in relatie tot het Nive. Ook omdat ‘Verrassen’ door de meeste mensen als de grootste uitdaging wordt gezien.

Ben jij al een Duurzame Financieel Professional?

Veel bedrijven zijn bezig met het verduurzamen van hun bedrijf, zo wordt gesproken over een duurzame wederopbouw na de COVID-19 pandemie en voor duurzame vereisten voor bedrijven die staatssteun krijgen. Bovendien heeft in juni 2020 het Europees Parlement ingestemd met een wet die vereisten vormgeeft van een “duurzame investering”. Het zal je wereld als financieel professional gaan veranderen op korte termijn.

HighQ brengt Finance verder en Diane Zandee (registercontroller en verbonden aan Nyenrode Business Universiteit op het gebied van duurzaamheid en besluitvorming) hebben de handen ineengeslagen om financials te helpen in het versterken van duurzame kennis en vaardigheden. We starten met een poll (https://lnkd.in/gFdTYgC, benodigde tijd voor het invullen is circa 2 minuten) om te ontdekken hoe financieel professionals met het onderwerp bezig zijn. De komende weken zal HighQ meer delen over hun aanpak. Wil je hier niet op wachten? Neem dan gerust alvast contact met HighQ op: info@highq.nl - 0348-460411.

IMF Academy

IMF Academy, onderdeel van International Management Forum (IMF) ontwikkelt en organiseert tal van actuele klassikale opleidingen, waaronder (certificerende) trainingen, masterclasses en post-HBO/Bachelor opleidingen. Daarnaast geven wij diverse hoogwaardige schriftelijke/online cursussen uit. Uiteraard kunnen wij - op aanvraag - elke gewenste opleiding voor u organiseren in de vorm van een (maatwerk) in-company training.