Nive MD Programma 2021

Het Nive Management Development Programma biedt managers, directeuren en ondernemers in Nederland ieder jaar een inspirerend en interessant MD-programma.

Bekijk de voordelen en word nu lid van Nive!

Lid worden

De Programma Commissarissen

In 2020 bestaat het MD programma uit drie leerlijnen. Iedere leerlijn wordt vormgegeven en begeleid door een Programma Commissaris.

Wat is het nut voor jou om deel te nemen aan de Nive bijeenkomsten?

  • Je blijft je creativiteit en kennis voeden.
  • Je doet nieuwe inzichten op over actuele thema’s.
  • Samen met andere managers, ondernemers en directeuren ervaringen uitwisselen.
  • Je wordt geïnspireerd door bevlogen sprekers.
  • De uiteenlopende onderwerpen en netwerkcontacten leveren je bovendien veel inspiratie, plezier en momenten voor zelfreflectie op.
  • Door de kleine groepen (circa 25 deelnemers) ontstaat er veel interactie en heb je direct contact met de spreker en collega deelnemers.
  • Je kunt het zien als een onderdeel van je Permanente Educatie.

Boek: COVID-19: een bevel uit het niets

De snelheid waarmee de coronacrisis op de wereld afkwam was indrukwekkend. Ook de gevolgen daarvan. Gesteld kan worden dat niemand hier op was voorbereid. Voor de generaties die nu leven is deze pandemie er een om nooit te vergeten. Een die zeker de geschiedenisboeken ingaat.

In Covid-19: een bevel uit het niets laten docenten en wetenschappers van Nyenrode Business Universiteit hun licht schijnen op deze pandemie. Zij doen dat vanuit hun vakgebied, visie en expertise. Het boek stelt de lezer in staat na te denken over de vele vragen die ons zo plotseling zijn overkomen. Definitieve antwoorden zijn er nog niet, daarvoor zijn de gebeurtenissen te vers.

Business Poetry: een origineel eindejaarsgeschenk voor je relaties/collega's!

‘Kantoor (cata) Strofen’ is een boek gevuld met elegante, ondeugende en op waarheden gebaseerde ‘business poetry’. Business poetry is een vorm van dichtkunst die haar oorsprong vindt in het acteren van mensen binnen organisaties. Schrijver van de gedichten in Kantoor (cata) Strofen is Gert van der Houwen, algemeen directeur Nive. Hij liet zich tot deze dichtkunst verleiden door de ervaringen die hij in inmiddels ruim 30 jaar heeft opgedaan in verschillende organisaties en de verschillende rollen die hij daar vertolkte (directeur, aandeelhouder, interim-directeur, projectleider, coach, trainer en consultant).

Boek: Onvrijwillig

Het komt met grote regelmaat voor dat een bestuurder van een organisatie gedwongen wordt te vertrekken. Dat is een ingrijpende gebeurtenis. Altijd. In de eerste plaats voor de bestuurders zelf (en hun naasten). Maar ook voor allerlei andere betrokkenen in en buiten de organisatie. Lees hier het persbericht van het boek Onvrijwillig.

Op 2 november 2021 verzorgt Pieter Wijnsma de Nive Masterclass 'Onvrijwillig - Lessen uit gedwongen vertrek van bestuurders'.

Boek: One Minute Coaching

One Minute Coaching treft doel in het bedrijfsleven! Deze vorm van coaching zet mensen werkelijk in beweging en geeft iedere leidinggevende de kans om meer uit zichzelf en zijn mensen te halen.

One Minute Coaching l Victor Mion

Boek: Maatschappelijk verantwoord besturen

Wat is goed en maatschappelijk verantwoord besturen? Hoe kan een organisatie inspelen op de veranderende opvattingen in de maatschappij?
In dit boek vertellen door de wol geverfde bestuurders, toezichthouders, bestuurssecretarissen en bestuursadviseurs over hun praktijkervaringen met het besturen van een organisatie. Het biedt inzichten in ethiek, veranderingen in de maatschappij, te veel bureaucratie, te weinig heldere afspraken, vriendjespolitiek en vooral: het grote belang van onderling vertrouwen. Dat levert een boeiend kijkje op in de keuken van goed organisatiebestuur.

IMF Academy

IMF Academy, onderdeel van International Management Forum (IMF) ontwikkelt en organiseert tal van actuele klassikale opleidingen, waaronder (certificerende) trainingen, masterclasses en post-HBO/Bachelor opleidingen. Daarnaast geven wij diverse hoogwaardige schriftelijke/online cursussen uit. Uiteraard kunnen wij - op aanvraag - elke gewenste opleiding voor u organiseren in de vorm van een (maatwerk) in-company training.