Nive MD Programma 2020

Het Nive Management Development Programma biedt managers, directeuren en ondernemers in Nederland ieder jaar een inspirerend en interessant MD-programma.

Bekijk de voordelen en word nu lid van Nive!

Lid worden

De Programma Commissarissen

In 2020 bestaat het MD programma uit drie leerlijnen. Iedere leerlijn wordt vormgegeven en begeleid door een Programma Commissaris.

Wat is het nut voor jou om deel te nemen aan de Nive bijeenkomsten?

  • Je blijft je creativiteit en kennis voeden.
  • Je doet nieuwe inzichten op over actuele thema’s.
  • Samen met andere managers, ondernemers en directeuren ervaringen uitwisselen.
  • Je wordt geïnspireerd door bevlogen sprekers.
  • De uiteenlopende onderwerpen en netwerkcontacten leveren je bovendien veel inspiratie, plezier en momenten voor zelfreflectie op.
  • Door de kleine groepen (circa 25 deelnemers) ontstaat er veel interactie en heb je direct contact met de spreker en collega deelnemers.
  • Je kunt het zien als een onderdeel van je Permanente Educatie.

Boek: Foute besluiten

Elke dag nemen we besluiten.
Sommige besluiten nemen we bewust. Andere gaan meer volgens routine en vaste patronen. Ook managers, politici, bestuurders en toezichthouders nemen besluiten. Alleen of in teams. Ze weten wat ze doen, zou je zeggen. Toch nemen doorgewinterde professionals en leidinggevenden besluiten die soms slecht of zelfs rampzalig uitpakken. Als die besluiten fout blijken te zijn, hebben ze verstrekkende gevolgen die niet zelden negatief in het nieuws komen en organisaties aan het wankelen kunnen brengen. Wim van Hennekeler maakt in het boek 'Foute Besluiten - Patronen en Oorzaken' een tocht langs foute besluiten. Klik hier om het boek Foute besluiten te bestellen.

Nive Masterclass ‘Foute besluiten’ 
Managementadviseur Wim van Hennekeler verzorgt op woensdag 7 oktober de Nive Masterclass ‘Foute Besluiten - Patronen en Oorzaken’; een tocht langs een veelheid van dergelijke besluiten.

Nieuw: Business Poetry

‘Kantoor (cata) Strofen’ is een boek gevuld met elegante, ondeugende en op waarheden gebaseerde ‘business poetry’. Business poetry is een vorm van dichtkunst die haar oorsprong vindt in het acteren van mensen binnen organisaties. Schrijver van de gedichten in Kantoor (cata) Strofen is Gert van der Houwen, algemeen directeur Nive. Hij liet zich tot deze dichtkunst verleiden door de ervaringen die hij in inmiddels ruim 30 jaar heeft opgedaan in verschillende organisaties en de verschillende rollen die hij daar vertolkte (directeur, aandeelhouder, interim-directeur, projectleider, coach, trainer en consultant).

Nive Workshop Power BI

Hoe kunnen we omgaan met BI tools en hoe kunnen we KPI dashboards bouwen? Een eerste kennismaking met deze BI tool, wat kun je er mee en is het makkelijk naast andere systemen te gebruiken?

Tijdens deze bijeenkomst vertelt Peter van Herk je wat de mogelijkheden zijn van Power BI. Hoe kun je data benaderen, aan elkaar koppelen en hoe bouw je dashboard en visuals?

Boek: Onvrijwillig

Het komt met grote regelmaat voor dat een bestuurder van een organisatie gedwongen wordt te vertrekken. Dat is een ingrijpende gebeurtenis. Altijd. In de eerste plaats voor de bestuurders zelf (en hun naasten). Maar ook voor allerlei andere betrokkenen in en buiten de organisatie. Lees hier het persbericht van het boek Onvrijwillig.

Boek: One Minute Coaching

One Minute Coaching treft doel in het bedrijfsleven! Deze vorm van coaching zet mensen werkelijk in beweging en geeft iedere leidinggevende de kans om meer uit zichzelf en zijn mensen te halen.

One Minute Coaching l Victor Mion

Boek: Maatschappelijk verantwoord besturen

Wat is goed en maatschappelijk verantwoord besturen? Hoe kan een organisatie inspelen op de veranderende opvattingen in de maatschappij?
In dit boek vertellen door de wol geverfde bestuurders, toezichthouders, bestuurssecretarissen en bestuursadviseurs over hun praktijkervaringen met het besturen van een organisatie. Het biedt inzichten in ethiek, veranderingen in de maatschappij, te veel bureaucratie, te weinig heldere afspraken, vriendjespolitiek en vooral: het grote belang van onderling vertrouwen. Dat levert een boeiend kijkje op in de keuken van goed organisatiebestuur.

IMF Academy

IMF Academy, onderdeel van International Management Forum (IMF) ontwikkelt en organiseert tal van actuele klassikale opleidingen, waaronder (certificerende) trainingen, masterclasses en post-HBO/Bachelor opleidingen. Daarnaast geven wij diverse hoogwaardige schriftelijke/online cursussen uit. Uiteraard kunnen wij - op aanvraag - elke gewenste opleiding voor u organiseren in de vorm van een (maatwerk) in-company training.