Workshop What’s your Ikigai!?
Ontdek je talent voor meer passie en plezier in je leven en loopbaan

Woensdag 1 september 2021

Workshop - Leerlijn Inspiratie


Deze bijeenkomst stond gepland op woensdag 16 juni 2021, maar is verplaatst naar woensdag 1 september 2021. Miele ondergaat een verbouwing waardoor we tijdelijk uitwijken naar Hotel Van der Valk in Vianen.

Programma

15:00 - 15:30 uur Ontvangst
15:30 - 15:35 uur Opening
15:35 - 18:00 uur Workshop
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel

Locatie

Van der Valk Hotel Vianen
Prins Bernhardstraat 75
4132 XE VIANEN
Nederland

What’s your Ikigai!? - Ontdek je talent voor meer passie en plezier in je leven en loopbaan

Duurzaam inzetbaarheid is een groot goed in een tijd waarin we langer leven en werken!
Dat is één van de redenen waarom organisaties en zelfstandigen op zoek gaan naar key’s, hoe ze gezondere, betrokkene en gelukkige professionals aan hun organisatie verbonden krijgen en houden.

In een tijd waarin verandering de constante is, is het goed als professional te weten, wat je talenten zijn, wat je passie is, wat de markt vraagt en waar jij als professional extra waarde kunt toevoegen.

Hoe kun jij voor jezelf, of als inspirerende manager voor je medewerkers, hiermee het verschil maken?

Doel
Doel van deze workshop is inzicht te krijgen in je eigen Ikigai!

Wat biedt deze workshop jou?
Deze interactieve workshop werpt een frisse blik op je eigen levensstijl en manier van werken. Je wordt meegenomen in de theorie van- en inspirerende praktijkverhalen over Ikigai.

Daarnaast ga je zelf antwoord geven op de vragen;

  • What you Love (your passion)
  • What the World Needs (your mission)
  • What you are Good at (your vocation)
  • What you can get Paid for (your profession)

Met de antwoorden en inzichten kun je na deelname aan deze workshop nog meer leiderschap nemen en waarde toevoegen aan je persoonlijke leven én als professional voor je opdrachtgevers en/of werkgever.

Heb jij jouw sleutel in handen voor een gezond en gelukkig (werkzaam) leven….Your Ikigai!

Jolanda van der Steen

Mijn passie is de voortdurende ontwikkeling van mens én organisatie.
Om te kunnen groeien, moet je de tijd nemen om stil te staan. Ik heb zelf ervaren hoe het is om juist vanuit stilstand weer in beweging te komen. Als ik was doorgerend dan had ik nooit ontdekt wat mijn talenten waren en waar ik energie van kreeg. Ik heb hier veel aan gehad tijdens mijn loopbaan als manager bij een grote financiële instelling. Door vanuit mijn kracht (samen) te werken, lukte het om organisatiedoelstellingen te realiseren.

Uiteindelijk heb ik besloten om me alleen nog maar bezig te houden met mijn passie: andere organisaties helpen om zichzelf, hun teams en de medewerkers te ontwikkelen.

Als organisatieadviseur en trainer richt ik mij op het talent en de kracht van het individu. Werknemers zijn de sleutel tot een succesvolle ontwikkeling in teams en organisaties. De organisatiecultuur, het succesvol aantrekken van nieuw talent en de gemiddelde tijd dat een werknemer op dezelfde functie blijft, zijn aspecten die ik altijd meeneem in mijn advies. Belangrijke waardes hierbij zijn: vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, respect, gelijkwaardigheid en integriteit.

Ik zie de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt als een geweldige stimulans het potentieel binnen bedrijven beter te benutten en vanuit de werknemers dé kans zich verder te kunnen ontplooien en architect te worden van hun eigen loopbaan.

Pragmatisch, persoonlijk, resultaatgericht, empathisch, ondernemend, een helikopterview hebbend, vakkundig te werk gaan en bevlogenheid zijn enkele kwaliteiten die ik toegedicht krijg en waar ik me ook in kan vinden.

Vanuit mijn Credo ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’, werk ik het liefst.

***

Wat is ikigai?
Ikigai is een Japans woord en letterlijk betekent het: Iki (leven) Gai (waarde).
Wat is voor jou waardevol in je leven?
Vrij vertaald: Waar kom jij je bed voor uit?

Achterliggend
Er zijn een aantal Blue zones op de wereld waar de meeste 100+ jarigen wonen, de inwoners gemiddeld ouder zijn dan elders in de wereld. Één hiervan is een eiland in Japan, Okinawa. De onderzoekers Héctor Garcia en Francecs Miralles hebben dit ‘verschijnsel’ onderzocht en hier een aantal boeken over geschreven. Uit hun onderzoek is gebleken dat de hoogbejaarden die zij spraken deze leeftijd bereiken om meerdere reden, waaronder leefstijl, maar bovenal omdat ze blijven werken. Doen waar ze van houden en wat ze goed kunnen, waar ze hun geld mee verdienen en waar de wereld op zit te wachten. Precies op dit snijvlak vind je jouw Ikigai!

Door kennis van het concept Ikigai: Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven!

TerugAanmelden