Workshop Crash course on creativity
Brainstormen? Out-of-the-box denken? We hebben het vast allemaal wel eens gedaan...

Dinsdag 7 september 2021

Workshop - Leerlijn Inspiratie

Programma

15:00 - 15:30 uur Ontvangst
15:30 - 15:35 uur Opening
15:35 - 18:00 uur Workshop
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland

Crash course on creativity
Brainstormen? Out-of-the-box denken? We hebben het vast allemaal wel eens gedaan. Maar creativiteit is meer dan ‘even een paar leuke ideeën bedenken’. Het is een serieuze vaardigheid die de basis vormt voor succesvolle innovatie en die steeds belangrijker wordt om succesvol te zijn als bedrijf en als individu in een snel veranderende wereld.

Wie creativiteit een serieuze plek geeft in zijn dagelijks werk of organisatie, ontdekt gegarandeerd nieuwe mogelijkheden, raakt geïnspireerd en innoveert sneller! De kunst is om vraagstukken vanuit een ander perspectief te bekijken. Maar... hoe doe je dat?

Tijdens deze workshop daagt Rody Vonk je uit om in no-time met de meest briljante, absurde en kansrijke ideeën te komen. Hij reikt je tools aan om vanuit een ander perspectief naar vraagstukken te kijken en goed te luisteren naar op het eerste oog ‘waanzinnige ideeën’ van collega’s of medewerkers.

Verder gaan we in op welke rol creativiteit speelt in innovatie en waarom zaken als bedrijfscultuur, leiderschap en je eigen mindset hierbij minstens zo belangrijk zijn als voorwaarde voor succes.

Wat levert deze workshop je op?

  • Inzicht in de rol van creativiteit in innovatie.
  • Heldere technieken om veel meer ideeën uit een brainstorm te halen.
  • Manieren om iedereen bij te laten dragen aan een brainstorm (zodat je draagvlak creëert voor de resultaten).
  • Inzicht in hoe een goed ingericht creativiteit proces bijdraagt aan succesvollere innovatie.

Rody Vonk
Als facilitator helpt Rody professionals en teams in trainingen en workshops bij het ontwikkelen van de juiste mindset en vaardigheden om (effectief) aan de slag te gaan met innovatie. Hierbij maakt hij gebruik van diverse tools en technieken uit design thinking en creatief denken. Deelnemers ontwikkelen de top-3 vaardigheden die door het World Economic Forum als de belangrijkste worden gezien voor de nabije toekomst om als werknemer succesvol te zijn: complex problem solving, critical thinking en creativiteit.

Sinds 2013 helpt Rody deelnemers in trainingen met het ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden om zo sneller en beter tot succesvolle innovaties te komen. Ooit begonnen als creatief vormgever in de reclame-industrie ontwikkelde hij zich tot strateeg en conceptontwikkelaar bij diverse bureaus. Creativiteit – de basis voor innovatie – is altijd een groot onderdeel geweest van zijn dagelijks werk.

Rody geeft zijn trainingen en presentaties in Nederland en (ver) daarbuiten. Hij werkte eerder in o.a. Ghana, Zuid-Afrika, Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Saudi-Arabië, België, Duitsland, Zweden en Engeland.

Klik hier voor een kort filmpje met impressies van eerdere trainingen en presentaties van Rody Vonk plus enkele zinsnedes van Rody over hoe hij kijkt naar innovatie en creativiteit.

TerugAanmelden