Workshop Kickstart innovatie met Design Thinking
Stop met praten en kom in actie met een effectief en bewezen stappenplan!

Dinsdag 12 april 2022

Workshop - Leerlijn Inspiratie

Programma

15:00 - 15:30 uur Ontvangst
15:30 - 15:35 Opening
15:35 - 18:00 Workshop
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN

In een snel veranderende wereld zoeken steeds meer organisaties naar manieren om snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. Om de concurrentie voor te blijven. Om efficiënter te werken. Werknemers zullen flexibeler moeten kunnen werken en daarvoor de juiste vaardigheden ontwikkelen zodat ze van waarde kunnen blijven voor hun werkgever. Design Thinking is een proces en een mindset waarmee je dit bereikt. Een proces om nieuwe, innovatieve processen, producten of services te bedenken en ontwikkelen.

In deze sessie kijken we naar de vijf stappen van het design thinking proces. Welke zijn dat en wat voor tools, technieken en manieren van werken kun je per stap gebruiken? We kijken naar enkele van deze tools om een idee te krijgen hoe deze bijdragen aan beter samenwerken en een efficiënt(er) innovatieproces.

Ook besteden we aandacht aan de mindset die nodig is om flexibel te kunnen denken en die nodig is om een proces als design thinking succesvol te doorlopen.

Wat kun je verwachten?

  • Kennis van hoe het Design Thinking proces werkt.
  • Wat het vraagt om effectief een proces voor innovatie toe te passen.
  • Ontdekken hoe je snel kunt starten met innovatie.
  • Toepassen van enkele praktische tools die je stap voor stap op weg helpen.


Rody Vonk

Als facilitator helpt Rody professionals en teams in trainingen en workshops bij het ontwikkelen van de juiste mindset en vaardigheden om (effectief) aan de slag te gaan met innovatie. Hierbij maakt hij gebruik van diverse tools en technieken uit design thinking en creatief denken. Deelnemers ontwikkelen de top-3 vaardigheden die door het World Economic Forum als de belangrijkste worden gezien voor de nabije toekomst om als werknemer succesvol te zijn: complex problem solving, critical thinking en creativiteit.

Sinds 2013 helpt Rody deelnemers in trainingen met het ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden om zo sneller en beter tot succesvolle innovaties te komen. Ooit begonnen als creatief vormgever in de reclame-industrie ontwikkelde hij zich tot strateeg en conceptontwikkelaar bij diverse bureaus. Creativiteit – de basis voor innovatie – is altijd een groot onderdeel geweest van zijn dagelijks werk.

Rody geeft zijn trainingen en presentaties in Nederland en (ver) daarbuiten. Hij werkte eerder in o.a. Ghana, Zuid-Afrika, Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Saudi-Arabië, België, Duitsland, Zweden en Engeland.

Klik hier voor een kort filmpje met impressies van eerdere trainingen en presentaties van Rody Vonk plus enkele zinsnedes van Rody over hoe hij kijkt naar innovatie en creativiteit.

TerugAanmelden