Workshop Op de kromme wegen van Gastvrijheid naar een 9+

Woensdag 7 september 2022

Workshop - Leerlijn Inspiratie

Programma

15:00 - 15:30 uur Ontvangst
15:30 - 15:35 uur Opening
15:35 - 18:00 uur Workshop
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN

Tijdens deze workshop vertelt Frans Goenee over hoe je een organisatie vanuit een goede visie en strategie meer van een taak/proces naar een talent gerichte organisatie kunt laten groeien. Waarbij medewerkers het verschil kunnen maken. Met deze cultuurwijze zijn we bij de Efteling al vele jaren succesvol bezig. Na de sessie weet je wat oprechte gastvrijheid, en gastreizen betekent en krijg je tips en voorbeelden hoe je dit zou kunnen implementeren. Doel is: hoe komt men naar een gastgerichte organisatie om te zorgen dat men een hoger doel bereikt.

Anton Pieck Theorie - Inspireren van gasten en medewerkers op de kromme wegen van gastvrijheid
Je wordt meegenomen in het creatieve gedachtegoed van Anton Pieck, de eerste ontwerper van de Efteling die het Sprookjesbos zijn kenmerkende sfeer gaf. Anton Pieck had als filosofie dat er na elke kromme bocht weer een kans lag om verwondering te veroorzaken. Niet voor niks heeft het Sprookjesbos in de Efteling vele kromme wegen die steeds weer leiden tot een ander sprookje. Achter elke bocht wacht weer een verrassing.

Met een verfrissende blik weer terug naar jouw werkplek
Door mijn ervaring van 30 jaar Efteling en als Inspiratiemanager Gastvrijheid deel ik op geheel eigen wijze en vol passie mijn lessen, en geef ik voorbeelden hoe je de essentie van deze “kromme wegen theorie” in een organisatie kan toepassen.

Frans Goenee zorgt ervoor dat je met een verfrissende blik weer terug naar jouw werkplek gaat!

Frans Goenee
Ik ben sinds 1989 bij de Efteling in dienst en ben sinds 2009 als conceptmanager Horeca verantwoordelijk voor de creatieve invulling van nieuwe en bestaande horeca-concepten binnen de Efteling. Heb veel mogen ontwikkelen van wat een belangrijk onderdeel is geworden binnen de Efteling. Hoogtepunten waren Restaurant Polles keuken en Wapen van Raveleijn. Sinds 2014 ben ik op eigen initiatief naast conceptmanager ook inspiratiemanager geworden. Mijn kracht zit in mensen laten zien wat passie is. cultuur en DNA verhaal op een authentieke manier vertellen en het bewandelen van kromme wegen. Coca Cola heeft misschien een geheim recept, Ik heb een geheime formule van gastvrijheid. Op 60-jarige leeftijd barst ik nog van de ambitie en met mijn Brabantse gastvrijheid en echtheid wil ik jullie graag inspireren /begeleiden om superfans te creëren. Durf en lef is nodig om collega’s te overtuigen hun eigen regie geven en keuzes te maken en te blijven groeien in de business waar je goed in bent. Onverwachte momenten veroorzaken waarbij gasten herinneringen mee naar huis nemen en medewerkers passie ontwikkelen. Om succes te hebben is het de gast die we moeten overtuigen, niet elkaar! Dat is mijn geheim. Hoop snel jullie te ontmoeten. 

TerugAanmelden