Workshop De Moeiteloze Manager
De praktische kracht van het Enneagram, van moedeloos naar moeiteloos

Woensdag 8 november 2023

Workshop - Leerlijn Inspiratie

Programma

15.00 - 15.30 uur Ontvangst
15.30 - 15.35 uur Opening
15.35 - 18.00 uur Nive Workshop
18.00 - 19.00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland

Het Enneagram is een prachtig en waardevol instrument dat je helpt o.a. in je rol als manager om jezelf en je teamleden beter te leren kennen. Hierdoor ontstaat helderheid in de wijze waarop jijzelf en anderen communiceren. Dit leidt tot wederzijdse herkenning en begrip. Irritaties worden minder en reacties op elkaar milder. Door inzicht te krijgen in belangrijke kenmerken van de verschillende types (kwaliteiten, valkuilen en drijfveren) worden de verschillende teamleden meer gewaardeerd op hun kwaliteiten en effectiever benut. Jij en je teamleden krijgen inzicht in wat je nog te leren of ontwikkelen hebt. En welke hulp je daarbij nodig hebt. In je eigen persoonlijke ontwikkeling krijg je meer zicht op je valkuilen, waardoor je ze sneller herkent en er dus niet zo snel meer invalt. Samenwerking kan met veel meer plezier en leidt tot betere resultaten voor jezelf en voor de organisatie.

In deze Nive Workshop leer je de basis van het Enneagram en zijn types en een eerste stap in het ontdekken van je eigen basistype.

Wat levert deze Nive Workshop jou op?
Je krijgt zowel inzicht in jezelf als ook in de mensen om je heen. Dit kan in een team zijn, in een zakelijke context, maar ook bijvoorbeeld in een gezin.

Beter begrip leidt er toe dat je meer opties hebt in de wijze waarop je kan reageren in een situatie.

Hessel Frings
Hessel Frings is sinds 2005 coach en mentor van managers en hun teams. Daarbij richt Hessel zich met name op managementteams en directieteams. De specifieke dynamieken in dit soort leiderschapsteams kennen geen geheimen voor hem. Zijn programma’s richten zich zowel op managers in een 1-op-1 begeleiding als op teams: Moeiteloos Leiderschap en Moeiteloos Teamwork.

Leidinggeven gaat meestal niet over rozen
Leidinggeven gaat meestal niet over rozen. Teams draaien stroef en managers hebben het zwaar om de klus te klaren. Hessel heeft gezien én zelf ervaren dat het anders kan. Hij weet dat je met de juiste inzichten, aanpak én ondersteuning wel degelijk kunt leren en groeien tot een inspirerende en succesvolle manager.

Een manager die de kunst van het balanceren eigen is en flinke stappen kan maken. En als dat lukt, dan heb je als manager echt de leukste baan van de wereld! Moeiteloos voor hem of haar zelf, moeiteloos voor het team en alle teamleden én met een waardevolle bijdrage voor de organisatie. Het is de missie van Hessel om jou daarin te begeleiden.

Veranderende organisaties en de rol van macht en politiek daarbij
Hessel is opgeleid als bedrijfskundige en heeft geleerd om nauwkeurig en analytisch te kijken naar organisaties. Zijn specialisatie richtte zich op veranderende organisaties en de rol van macht en politiek daarbij. Al snel leerde hij dat concepten als cultuur, communicatie en samenwerking geen holle termen zijn, maar draaien om mensenwerk. Organisaties zijn meer dan een verzameling systemen, processen en organogrammen. Organisatie draaien om, met en door mensen.

Hessel Frings begeleidt managers Van moedeloos naar moeiteloos. Klik hier voor het filmpje over De Moeiteloze Manager. 

TerugAanmelden