Workshop Natuur werkt!
Inspiratie en werkvormen voor de ontwikkeling van mensen en organisaties

Dinsdag 9 april 2024

Workshop - Leerlijn Inspiratie

Programma

15.00 - 15.30 uur Ontvangst
15.30 - 15.35 uur Opening
15.35 - 18.00 uur Nive Workshop
18.00 - 19.00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland

In deze workshop kijken we naar inspirerende voorbeelden uit de natuur in relatie tot de ontwikkeling van mensen en organisaties. Aan de hand van 7 thema’s (natuurlijk leiderschap, rust en bezinning, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, samenwerken, kracht en energie, schoonheid en verwondering) onderzoeken we hoe de natuur kan bijdragen aan de vitaliteit, creativiteit en effectiviteit van jezelf en je medewerkers.

De workshop slaat een brug tussen ervaringen in de natuur en ontwikkelingsprocessen van mensen en organisaties. De interactie van natuur en werk slaat nieuwe wegen in, geeft onverwachte invalshoeken, verbindt mensen en organisaties, zet aan tot denken en nodigt uit tot doen.

Aan de hand van (creatieve) oefeningen in relatie tot de natuur en werk neemt Tini je mee in jouw eigen leerervaringen in relatie tot (natuurlijk) leiderschap en de ontwikkeling van de mensen en teams.

Wat kun je verwachten van deze Workshop?

  • Praktische oefeningen en opdrachten rondom het werken buiten.
  • Boek en wandelinspiratiekaarten die direct inzetbaar zijn tijdens teamoverleggen, Bila’s en individuele gesprekken.
  • Inzicht, inspiratie en lessen van de natuur en de seizoenen.
  • Rust, schoonheid en waarde van de natuur waarderen en deze als inspiratiebron integreren in het werk.
  • Meer vitaliteit en beweging in de organisatie.

Tini van de Wetering
Tini van de Wetering is senior coach voor directeuren, managers en ondernemers en cultureel ondernemer. In 2008 schreef zij samen met Judith Zadoks het boek Natuur Werkt! - inspiratie en werkvormen voor de ontwikkeling van mensen en organisaties (herdruk maart 2021). In 2017 publiceerde Tini samen met Renata Rakolcai het boek Wij zijn het land: een ode aan het ambacht van het land. In 2021 ontwikkelde zij de Wandelinspiratiekaarten gebaseerd op de 7 thema’s van het boek Natuur Werkt! Zij is als docent ikebana (Japanse bloemsierkunst) verbonden aan en medeoprichter van Japans cultureel centrum Shofukan te Rotterdam.

TerugAanmelden