Workshop Duurzaamheid
Hoe kunnen financials inspelen op duurzaamheid en wat is de invloed van duurzaamheid?

Woensdag 28 oktober 2020

Workshop - Leerlijn Finance, Business & IT


Programma

15:00 - 15:30 uur Ontvangst
15:30 - 15:35 uur Opening
15:35 - 18:00 uur Workshop
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland

Hoe kunnen financials inspelen op duurzaamheid en wat is de invloed van duurzaamheid?
Een meer duurzame wereld, veel bedrijven hebben de koers al ingezet. Financials kunnen hier een belangrijke rol spelen in de transitie van meer circulaire supply chains en duurzame business modellen. Welke vraagstukken kom je tegen als financial? Dat hoor je tijdens deze workshop. Aan de hand van praktische cases en tips uit de praktijk.

Besluitvorming binnen bedrijven is een onderwerp waar financials een belangrijke rol spelen in de vormgeving door het verzorgen van stuurinformatie. Maar deze verandert door de duurzame koers van het bedrijf. Hoe pak je dat aan? Hoe doen andere bedrijven dat?

Duurzame business modellen en specifiek circulaire business modellen vragen een andere manier van organiseren van de gehele supply chain. Risico-profielen en ratio’s van bedrijven veranderen en door hier met de juiste financieel duurzame bril naar te kijken kun je jouw organisatie ondersteunen in het maken van bewuste keuzes hierin.

Wat biedt deze bijeenkomst mij?
Aan de hand van de ontwikkelingen in zowel de wetenschap als de praktijk krijg je concrete handvatten voor jouw praktijk en jouw ambities als financial om impact te hebben binnen jouw omgeving.

Diane Zandee
De financieel professionals bewegen om de verandering naar een duurzamere wereld te faciliteren, dat is de missie van Diane Zandee. Zij is in 2018 een promotieonderzoek gestart aan Nyenrode om de besluitvormingsprocessen van bedrijven die de transitie naar een circulair business model willen vormgeven. Als bedrijfskundige duurzame registercontroller verbindt zij financiële waarden aan duurzame waarden in zowel rapportages als veranderingsprojecten en heeft ervaring opgedaan bij onder andere Eneco, NS en Schiphol, maar ook bij een FinTech startup en social entrepreneurs. Brede ervaring in vooral financiële rollen, maar altijd met een vernieuwende, strategische en mensgerichte blik op de wereld.

TerugAanmelden