Frans Scheefhals

Begeleiding kennisnetwerken Bestuurssecretarissen Nive

Foto Frans Scheefhals dec 2019


Wie ben je en waar sta je voor?

Als je zaken goed geregeld wilt hebben en daarbij de juiste mensen wilt inschakelen, dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik regel zaken graag goed en vindt het prima om achter de schermen te zijn. Ik straal als anderen kunnen stralen. Aan een half woord heb ik genoeg en ik verspil ook niet graag tekst. Kort en bondig. Ik sta voor kwaliteit en lange termijn. Zaken moeten deugen.

Waarom kies je voor Programma Commissaris bij het Nive?

Mijn keuze voor Programma Commissaris van het Nive Management Development Programma en de leerlijn ‘Goed Bestuur’ is eenvoudig te verklaren. Ik ben al jaren verbonden aan het Nive, als begeleider van de kennisnetwerken voor bestuurssecretarissen, ik ben regelmatig deelnemer aan het MD Programma en door mijn betrokkenheid bij alles wat met bestuurssecretarissen te maken heeft, ligt Goed Bestuur mij na aan het hart. Ik ben docent in een leergang voor secretarissen en ik ben actief in werving & selectie van secretarissen. Het past mij als een handschoen.


Wat ga je doen als Programma Commissaris?

In de Leergang Goed Bestuur trapt Puck Dinjens af met Goede Raad voor Commissarissen. Het gelijknamige boek dat zij samenstelde is een verzameling van 21 inzichten voor toezichthouders en bestuurders. Daarmee is het ook bijzonder interessant en relevant voor bestuurssecretarissen. Puck is dagelijks betrokken bij uiteenlopende governancevraagstukken in de publieke en de private sector. >> Deze bijeenkomst is verplaatst naar 20 oktober 2020.

Na de zomer spreekt Rixt Heegsma over Waarderend Toezicht. De subtitel luidt: een vernieuwende kijk op de praktijk van bestuur en toezicht. Waarderend toezicht biedt een frisse en positieve kijk op bestuurlijk governance, waarbij anders gekeken wordt vanuit de concepten van de antropologie, positieve psychologie en waarderend onderzoeken.

In oktober kunnen wij luisteren naar Wim van Hennekeler over Foute Besluiten. In deze bijeenkomst leren deelnemers ook de besluitvormingscultuur van hun eigen organisatie of team en de specifieke valkuilen die deze met zich brengt beter begrijpen.

Tot slot legt in een interactieve masterclass Jasper Baggerman uit, aan de hand van zijn boek en de uitdagingen die spelen in de organisaties van de aanwezigen, hoe je grip kunt krijgen op innovatie.


Wat wil je nog meer vertellen…..?

Dat er voor iedereen nog heel veel te leren valt. Immers, je weet altijd meer niet dan wel. Kom ervaring en kennis brengen en halen. Het verrijkt je.Mr. Frans Scheefhals, Nive Programma Commissaris leerlijn Goed Bestuur

f.scheefhals@nive.org

 

Leerlijn Goed Bestuur 2020

Leerlijn GB 2020.JPG