Workshop The Great Training Robbery & the Bommel bypass
Wat wij van een heer van stand kunnen leren over leiderschap en leiderschapsontwikkeling

Donderdag 10 maart 2022

Workshop - Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling

Programma

15:00 - 15:30 uur Ontvangst
15:30 - 15:35 uur Opening
15:35 - 18:00 uur Workshop
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN

In 2020 werd wereldwijd zo’n 366 miljard dollar gespendeerd aan leiderschapsontwikkeling en management development. De deelnemers vonden dergelijke programma’s waarschijnlijk veelal hoogst interessant, boeiend en leerzaam. Het vervelende is nu dat uit allerlei onderzoek blijkt dat dergelijke programma’s helaas nauwelijks merkbare verbeteringen op gang brengen in de kwaliteit en prestaties in teams en organisatie. Dus…stoppen met dit geldverslindende circus? Of moeten we ons denkraam oprekken en anders tegen leiderschap en leiderschapsontwikkeling gaan aankijken?

Rolf Mulder gaat je proberen te verleiden tot een ander perspectief op dit soort zaken. Hij gaat in op de kwestie van ‘what’s the difference which makes the difference’ tussen een leider en een ‘lijder’ (wat nogal wat consequenties heeft voor MD-programma’s). Hij is ook tamelijk beu van al die ‘heldhaftige’ competenties die leidinggevers worden toegedicht (en moet leren in cursussen) en introduceert de ‘Moeder aller Competenties’ (welke een enorme opluchting kan realiseren bij leidinggevers, maar waar de trainingsindustrie waarschijnlijk geen raad mee weet).

Alles overigens met een knipoog in het besef dat perspectieven verschillen en dat Rolf Mulder de wijsheid niet in pacht heeft.

Wat haal je uit deze workshop?
Tijdens deze workshop word je uitgedaagd om jezelf op een wat rustiger moment de (pijnlijke) vraag te stellen of je leider of lijder wil zijn, wat nogal wat consequenties kan geven.

Je wordt verleid om te gaan experimenteren met de ‘Moeder aller Competenties’, waardoor je een stuk aangenamer en relaxter leven krijgt.

Je gaat (hopelijk) jouw programma’s rondom leiderschapsontwikkeling en management development evalueren a.d.h.v. merkbare verbeteringen in de kwaliteit/prestaties in teams en organisatie (en zal deze mogelijk onmiddellijk gaan stoppen).


Rolf Mulder
25 jaar ervaring als HRM-manager en ad-interim management in bedrijfsleven. Sinds ca. 15 jaar werkzaam in onderwijs in diverse functies. Schrijft af en toe boekjes over zaken die hem intrigeren, zoals rum maken, how to manage your boss, esthetica en…leiderschap (zoals bijv. Baggeren door de prut, over wat je verteld is toen je manager werd).

TerugAanmelden