Walk your meeting
Productiever overleg, meer bewegen en vaker buiten, zo lukt het je!

Woensdag 14 september 2022

Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling

Programma

15:00 - 15:30 uur Ontvangst
15:30 - 15:35 uur Opening
15:35 - 18:00 uur Inleiding en aansluitend wandelende meeting
18:00 - 19:00 uur Netwerkborrel

Locatie

Mitland Meetings
Ariënslaan 1
3573 PT UTRECHT

Genoeg van de hele dag binnen zitten en steeds meer schermtijd? Wil je meer bewegen, maar is het lastig in je werkdag in te plannen?

Dan mag je deze sessie niet missen! Weeting brengt je naar buiten voor productief en energiek overleg. Weeting is een samenvoeging van walking & meeting. Het concept met zeven basis weetingvormen is ontwikkeld door Martine de Vaan, de spreker van deze middag en auteur van Walk your meeting.

Weeting werkt met vaste routes met markante punten onderweg. Je weet precies hoe lang een route duurt en waar je ‘m eventueel kan inkorten.

Deze workshop gaat specifiek in op de toepassing van weeting voor managers en geeft theorie & praktische tips over wandelend overleggen met medewerkers. Welke soorten overleggen zijn geschikt, waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de belangrijkste do’s & don’ts?

De makkelijkste toepassing is 1:1 overleg, een veelvoorkomend overleg tussen managers en medewerkers.

Na een introductie gaan we naar buiten om weeting in de praktijk te ervaren. Je leert hoe verschillende weetingvormen effectief kunnen worden ingezet. We sluiten binnen af met een “weetability analyse” van jouw werkweek en je maakt een persoonlijk stappenplan om weeting in de praktijk te brengen.

Wat biedt deze bijeenkomst mij?
Na deze bijeenkomst weet je hoe je wandelend vergaderen productief kan maken voor verschillende soorten overleg, van een manager-medewerker overleg tot teambijeenkomsten en workshops. Je kent de basis weeting-vormen en gaat naar huis met een persoonlijke bingo-kaart met de eerste stappen om weeting daadwerkelijk in jouw werkdag een plek te geven.

Martine de Vaan
Martine de Vaan (1972) is bedenker en oprichter van Weeting en innovatiemanager van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Zij heeft het eerste boek over wandelende meetings op haar naam staan als auteur van Walk Your Meeting - Productiever overleg. Meer bewegen en vaker naar buiten met weeting.

Martine was projectmanager van de gebiedsontwikkeling Moreelse in het centrum van Utrecht waar het RVB samenwerkt met gebiedspartners en de gemeente Utrecht aan de gezonde stad, de energietransitie en enjoyable mobility. De wandelvriendelijke omgeving is leidend in de visie. Samen met het naastgelegen gebied Hooch Boulandt was Moreelse het toneel van de eerste Outdoor Office Day in Nederland, een event dat buiten werken wil stimuleren en daarna internationaal is gegaan.

Zij beschouwt lopen als een low tech wondermiddel. Goed voor mensen en voor een duurzame wereld. Met het concept weeting wil zij ervoor zorgen dat walking meetings een normaal onderdeel van de werkdag worden. Martine presenteerde weeting bij Walk21 in Wenen, een internationaal congres over lopen en walkable cities en zorgde er voor dat walkshops een volwaardig onderdeel van onder meer de Dag van de Stad.

In het kader van een afstudeeronderzoek public private onderzocht zij wat bouwers, architecten, facilitair managers en werkgevers kunnen doen om dit mogelijk te maken. Dat gezonder gedrag mogelijk is zonder offers te brengen, bewijst Martine al ruim vijf jaar door zelf 7 km per dag te lopen zonder dat het tijd kost, door lopen te integreren in vergaderen, reizen en ontmoeten. In 2021 verscheen haar boek Walk Your Meeting bij Boom Uitgevers Amsterdam.

Martine studeerde milieuhygiëne in Wageningen en deed de MBA public private op Nyenrode.

Martine de Vaan over Walk your meeting, bekijk het filmpje op: https://youtu.be/ASwt4FSruJE.

TerugAanmelden