Workshop Navigeer je team naar succes
Groepen aansturen met het teamkompas

Dinsdag 18 april 2023

Workshop - Leerlijn Inspiratie

Programma

15.00 - 15.30 uur Ontvangst
15.30 - 15.35 uur Opening
15.35 - 18.00 uur Nive Workshop
18.00 - 19.00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland

In ‘the war for talent’ vergeten we vaak dat mensen bij een organisatie blijven, omdat zij zich binden aan een groep mensen met een mooi doel. Mensen binden zich aan andere mensen, niet aan een cultuur.

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van een burn-out te maken heeft met het gevoel er alleen voor te staan. Gebrek aan verbinding, eenzaamheid op de werkvloer, geen echte binding met de werkgever.

De oplossing is simpel: mensen hebben groepen nodig om goed en plezierig te werken. Maar we zijn er niet zo goed in om teams echt te laten floreren. We opereren dan wel in groepen, maar leiders weten nauwelijks hoe we een groep positief kunnen beïnvloeden.

Hoe haal ik meer uit mijn teams? Hoe zorg ik voor het zo belangrijke ‘sense of belonging’ in teams en beïnvloed ik hiermee ziekteverzuim en verloop? Dit betekent een radicaal andere kijk op leiderschap, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Welke skills heb je als leidinggevende nodig om anno 2023 goed leiding te geven?

Wat levert deelname aan deze Workshop je op?
Een kennismaking met een handig model en tool waar je direct morgen al mee aan de slag kunt. Inzicht op gebied van strategie en beleid en keuzes die je kunt maken om teams te versterken waardoor je verloop en verzuim positief kunt beïnvloeden.

Bregje Spijkerman
Bregje Spijkerman is ondernemer, trainer, auteur en podcastmaker. Zij startte in 2006 een opleidingsbureau (Spijkerman Trainingen) en in 2016 TeamTalk waarmee zij jarenlang organisatie brede projecten verzorgde. Samen met Erasmus Universiteit ontwikkelde Bregje in 2010 een instrument om teams eenvoudig te analyseren: Het Teamkompas. Bij deze methode schreef zij het boek Navigeer je team naar succes. In 2022 schreef zij het boek Hybride Teams. Al in 2016 ontwikkelde Bregje vanuit de methode van Teamkompas een uitgebreid online trainingsprogramma voor teams. Daarnaast is ze zelf actief als podcaster voor o.a. Bazenradio.

TerugAanmelden