Workshop DE SJAMAAN EN DE MANAGER
Elf principes van natuurlijk leiderschap

Donderdag 30 mei 2024

Workshop - Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling

Programma

15.00 - 15.30 uur Ontvangst
15.30 - 15.35 uur Opening
15.35 - 18.00 uur Nive Workshop
18.00 - 19.00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland

DE SJAMAAN EN DE MANAGER
Elf principes van natuurlijk leiderschap
Over inzichten die Sven Goedbloed als sjamaan heeft opgedaan die hij heel graag als manager/consultant had willen weten.

In de wereld van de sjamaan is het de kunst om met de krachten in de natuur te dansen. Maar hoe doe je dat als manager als je de opdracht hebt om organisatiestromen te beheersen en controleerbaar te maken. Hoe combineer je de rationele mannelijke kracht met de intuïtieve vrouwelijke kracht. Sven neemt je mee op een avontuur in de wereld van leiderschap waarin hij je laat ervaren aan de hand van casuïstiek uit jouw praktijk hoe sjamanistische wijsheid je kan helpen in je rol als leider. Wat kan je leren van dieren, planten en dromen over een natuurlijke rol als leider? Wat is pure reflectie en waarom moet je als leider een adequate stervensbegeleider zijn? In de wereld van de sjamaan worden de echte levensthema’s zoals dood, duivel, ego, dierlijkheid en angst niet geschuwd. Dat maakt van sjamanen verantwoordelijke leiders die altijd voor de ‘10’ gaan en nooit met een ‘9,9’ genoegen nemen.

Deze workshop is alleen voor degenen die ervan genieten om af en toe stevig door elkaar geschud te worden met inzichten die hun bestaande wereldbeeld provoceren.

Ik krijg de vraag ‘wat haalt een deelnemer uit jouw workshop?’
De vraag naar ‘is het zinnig?’ Wat de deelnemer uit mijn workshop haalt, is een compleet andere benadering van leiderschap waarin helder wordt waarom het steeds toetsen aan ‘zinnigheid’ ervoor zorgt dat we leeglopen en vergeten dat de vraag ‘waar krijg ik zin van?’ minstens zo belangrijk is. Ik durf te beloven dat de deelnemer minimaal drie inzichten meeneemt die de bestaande opvattingen over leiderschap provoceren of kantelen. Leiderschap is doordrongen van masculiene opvattingen. Deze workshop laat je zien hoe je als leider feminiene krachten kan toepassen. In de sjamanistische wereld wordt de mannelijke intellectuele kracht gezien als heel erg ‘zweverig’. Om deze te gronden heb je de kracht van de vrouwelijke vermogens nodig. Deze workshop gaat over de balans tussen deze krachten.

Sven Goedbloed
Na een studie Psychologie heeft Sven Goedbloed zich gespecialiseerd in leiderschap. Eerst als consultant trainer en later als begeleider ‘on the job’. Hij heeft meer dan twintig jaar letterlijk in de keuken van het bedrijfsleven mogen kijken en meegelopen met leiders uit alle niveaus van organisaties. Als expert in transitie van leiderschap heeft hij met zijn bedrijf ‘Goedbloed & Partners’ talloze transities begeleid in organisaties. Geroepen door zijn ziel heeft hij vijftien jaar geleden huis haard en bedrijf verkocht om zijn bestemming als sjamaan te kunnen volgen. In de woestijn van Utah heeft hij zijn initiaties als medicijnman/sjamaan ontvangen. Met zijn organisatie In the Heart of Change heeft Sven samen met zijn partner Sara Hermanides de afgelopen tien jaar honderden sjamanistische ceremonies begeleid waarin zij leiders bij hun natuurlijke wijsheid brachten. In dit veld heeft hij meer geleerd over echt leiderschap dan in alle jaren als consultant en manager. In 2023 is zijn boek ‘De sjamaan en de manager’ door Boom uitgevers uitgebracht. Het bleek zijn ‘eindwerkstuk’ zoals hij het zelf noemt. Hij is ooit in het sjamanistische veld ‘vrijgegeven’ doordat zijn leermeester werd gebeten door een vleermuis en door een Rabiës behandeling zijn ceremonies moest overdragen aan Sven. In oktober 2023 vonden hij en zijn partner Sara een dode vleermuis in de schelp die zij gebruiken voor het openen en sluiten van ceremonies. Voor sjamanen een niet mis te verstane boodschap dat hun rol is uitgespeeld. Hij noemt zichzelf nu ‘sjamuit’ en wacht tot het helder is wat het leven voor verdere bedoeling met hem heeft. In zijn lezingen en supervisies verbindt hij de intelligentie van de manager met de wijsheid van de sjamaan. De mannelijke kracht mag gecompleteerd worden met de feminiene kracht. Bij een rechterbeen hoort namelijk een linkerbeen om onze stappen in balans te kunnen zetten.

De inzichten van Sven op spiritueel gebied kan je vinden op het gratis magazine ‘WOLF’ op de site van In the Heart of Change (www.intheheartofchange.com/wolf). Hij is tevens te volgen op Spotify in de svenensara podcast.

TerugAanmelden