Workshop Deep Democracy, krachtige transformatie door een collectieve visie

Woensdag 25 september 2024

Workshop - Leerlijn Persoonlijke Ontwikkeling

Programma

15.00 - 15.30 uur Ontvangst
15.30 - 15.35 uur Opening
15.35 - 18.00 uur Nive Workshop
18.00 - 19.00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland

Sandra Bouckaert neemt je mee op een reis om leiderschaps- en organisatievraagstukken vanuit een Deep Democracy-perspectief te onderzoeken. Zij illustreert thema’s als leiderschap, polarisatie en het onderbewuste. Daarnaast nodigt Sandra je uit tot introspectie met voorbeelden uit haar eigen praktijk en reflectievragen. Het doel is om nieuwe inzichten te bieden, niet alleen ten aanzien van je eigen groei als leider maar ook ten aanzien van organisatieontwikkeling en teamontwikkeling. Je leert op een andere manier kijken naar je eigen gedrag, rollen, samenwerking en conflict.

Klik hier voor een korte toelichting op het boek ‘Als alle stemmen spreken - Deep Democracy, een levensstijl - verhalen en reflecties’.

Wat zijn de opbrengsten voor jou na het volgen van deze workshop?

  • Een andere kijk op rolfluïditeit, het flexibel inzetten van rollen in leiderschap.
  • Inzicht in het belang van de minderheidsstem.
  • Kennis van groepsdynamiek, deelnemers nemen een diagnostische tool mee naar huis.
  • Inzicht in het ontstaan van polarisatie en het voorkomen daarvan.
  • Dienende en leidende pet: metaskills als superluisteren en holding space.
  • Een instrument om ‘edging’ te herkennen bij veranderen en interventies om de groep verder te helpen.
  • Het verleden als inspiratiebron om met een vernieuwde blik naar de toekomst te kijken.

Sandra Bouckaert
Sandra Bouckaert is executive coach, procesbegeleider, trainer en auteur van het Boek ‘Als alle stemmen spreken’. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (team-coaching) trajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg en het onderwijs. Sinds 2011 werkt zij zelfstandig onder de naam Bouckaert Deep Democracy Mediation & Coaching. Zij richt zich op samenwerkings- en communicatie-vraagstukken in verander- en verbetertrajecten voor teams, afdelingen, ondernemingsraden en werkt ook organisatie breed. Zij heeft zich gespecialiseerd in leiderschaps-trajecten voor teamleiders (die zelfstandige teams aansturen). In deze trajecten krijgen leidinggevenden het gedachtegoed en de tools van Deep Democracy aangereikt voor het aansturen van hun teams. Sandra is Deep Democracy facilitator/ instructor en Let’s Talk facilitator/ instructor. Naast haar instructorschap in de Deep Democracy methode is zij psychodramaturg en is ze ook antropologisch opgeleid. Andere methodieken waar zij mee werkt: Systemisch Interveniëren, Thema Gecentreerde Interactie, Alternatives to Violence Project en Ontological Coaching. Thema’s waarover zij schrijft zijn: leiderschap, team-ontwikkeling, teamcoaching, conflict, groepsdynamica, communicatie en samenwerking. 

TerugAanmelden