Workshop De impact van tekenen op jouw communicatie

Donderdag 7 november 2024

Workshop - Leerlijn Inspiratie

Programma

15.00 - 15.30 uur Ontvangst
15.30 - 15.35 uur Opening
15.35 - 18.00 uur Nive Workshop
18.00 - 19.00 uur Netwerkborrel

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR VIANEN
Nederland

Wil jij meer impact hebben met jouw communicatie? Wil je ervaren hoe simpel het kan zijn om het tekenen toe te passen? Dan is deze Workshop het juiste startpunt!

Een actieve en dynamische Workshop, waarin je direct praktische handvatten aangereikt krijgt die je laten ervaren hoe jij kunt tekenen met impact! Wij geloven dat iedereen kan tekenen, ook jij.

De Workshop is gericht op de volgende onderwerpen:

  • waarom tekenen,
  • het visueel alfabet,
  • symbolen,
  • basistechnieken om jouw boodschap meer impact te geven,
  • het omzetten van abstracte begrippen naar beeldtaal.

Het is een actieve en dynamische Workshop, waarin je de basisbeginselen van het zakelijk tekenen leert en praktische handvatten krijgt aangereikt.

Je gaat zelf aan de slag met tekenen, je speelt het leukste spel van Nederland met woorden uit de eigen praktijk én je kunt het geleerde de volgende dag gelijk toepassen, omdat het zo praktisch is ingestoken.

Wat brengt deze Workshop je?

  • Ontdek waarom zakelijk tekenen van toegevoegde waarde is in communicatie.
  • Je ervaart dat je kan tekenen en dat dit direct toepasbaar is in je werk.
  • Je krijgt inzicht in hoe het combineren van beeld en tekst in je communicatie leidt tot betere begrijpbaarheid, een snellere boodschap, inzichtelijke processen en meer structuur.
  • Je bent na afloop in staat om zelf eenvoudige symbolen te bedenken/tekenen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Dit leidt tot aanzienlijke verbeteringen in je communicatie, omdat anderen je boodschap beter begrijpen.
  • Na afloop kijk je actief naar jouw eigen manier van communiceren en hoe dit op een leuke manier anders en beter kan.


Jeannet van der Krol
In de afgelopen jaren, waarin Jeannet werkzaam is in het basisonderwijs als leerkracht, directeur en nu als HR-adviseur, heeft ze ontdekt dat het gebruik van tekenen een ongelofelijke impact heeft. Door te tekenen kun je bijvoorbeeld een visie, een proces of een samenvatting op een visuele manier presenteren. Deze aanpak genereert enthousiasme omdat de boodschap beter blijft hangen.

Kinderen op de basisschool vinden het heerlijk om te tekenen. Wat is het toch jammer dat we dat in ons volwassen leven vaak niet meer doen, want het combineren van creativiteit met visuele zakelijkheid resulteert in een krachtig communicatiemiddel.

Gesprek in beeld, bevat 101 sjablonen, vele extra tekentips en natuurlijk een kolom voor aantekeningen. Het boek door professionals voor professionals, om cliëntgesprekken beeldend te maken. Bedacht, geschreven en getekend door professionals die allemaal hun eigen expertise uit de hulpverlening meenemen: van voice dialogue tot transactionele analyse, creatieve therapie tot cognitieve gedragstherapie en van NLP tot hypnotherapie. Het zit er allemaal in!

TerugAanmelden