Kennisnetwerken

Nive Kennisnetwerken

De Nive Kennisnetwerken zijn netwerken waar managers vier tot vijf maal per jaar bijeen komen, om in een besloten en informele omgeving kennis, ervaring en best practices met elkaar te delen aansluitend bij de actualiteit van dat moment. Zie onderstaand een overzicht van onze kennisnetwerken:

 

1. Bestuurspracticum 1
2. Bestuurspracticum 2
3. Bestuurssecretarissen Semi-publiek
4. Bestuurssecretarissen Niet-beursgenoteerd 1
5. Bestuurssecretarissen Niet-beursgenoteerd 2
6. Deputies


 
Voor meer informatie over onze kennisnetwerken kunt u contact opnemen met Gert van der Houwen: g.vanderhouwen@nive.org of (06) 424 36 425.
 

KN Interim Management

Op 18 april vond een bijeenkomst plaats van de Nive leergang Interim Management met Kees Klomp. Deze bijeenkomst ging over betekenisvol ondernemen.

We zetten de eerste schreden in een nieuw socio-economisch tijdperk: de Betekeniseconomie. In de Betekeniseconomie wordt de zakelijke waarde van bedrijven nadrukkelijk bepaald door hun maatschappelijke rol van betekenis. Succes is niet langer een kwestie van het gat in de markt, maar het gat in de maatschappij.

Als u deze sessie heeft gemist maar interesse heeft in zijn visie, bekijk dan eens zijn boek.

Inloggen

Lid aan het woord: Rosa Scherjon

Rosa Scherjon

Twee jaar geleden ben ik een keer meegevraagd naar een bijeenkomst van het Nive. Ik wist niet precies wat het Nive was, maar ik was na de eerste bijeenkomst al meteen verkocht.

Philip Wagner hield een presentative over ‘Management is uit, ondernemen is in’. Wat ik een typische titel vond voor een managersplatform dus dat maakte mij extra nieuwsgierig. Hij gaf inzichten over management die ik ook al had, alleen van een totaal andere invalshoek.

En dat is wat zo leuk is aan het Nive. Je komt bij elkaar met een club mensen die je anders niet zomaar tegen zou komen. Die er allemaal om dezelfde reden zitten! Ze willen iets leren en kunnen iets delen. En er worden actuele onderwerpen besproken waar iedereen al wel mee bezig is, maar vanuit andere invalshoeken. En door sprekers die er echt veel verstand van hebben.

Je bent een paar uur uit jouw normale dagelijkse routine en hebt de kans om echt over dingen na te denken.

Rosa Scherjon
Directeur bij Calculus Software en
Businessline Manager Huisartsen bij Topicus Zorg

www.Calculus.nl
www.Topicus.nl/zorg