Kennisnetwerken

Nive Kennisnetwerken

De Nive Kennisnetwerken zijn netwerken waar managers vier tot vijf maal per jaar bijeen komen, om in een besloten en informele omgeving kennis, ervaring en best practices met elkaar te delen aansluitend bij de actualiteit van dat moment. Zie onderstaand een overzicht van onze kennisnetwerken:

 

1. Bestuurspracticum 1
2. Bestuurspracticum 2
3. Bestuurssecretarissen Semi-publiek
4. Bestuurssecretarissen Niet-beursgenoteerd 1
5. Bestuurssecretarissen Niet-beursgenoteerd 2
6. Deputies
7. Duurzame Inzetbaarheid
8. Interim Management vanaf 2017: Sociëteit Quintessence


 
Voor meer informatie over onze kennisnetwerken kunt u contact opnemen met Gert van der Houwen: g.vanderhouwen@nive.org of (06) 424 36 425.
 

KN Interim Management

Op 18 april vond een bijeenkomst plaats van de Nive leergang Interim Management met Kees Klomp. Deze bijeenkomst ging over betekenisvol ondernemen.

We zetten de eerste schreden in een nieuw socio-economisch tijdperk: de Betekeniseconomie. In de Betekeniseconomie wordt de zakelijke waarde van bedrijven nadrukkelijk bepaald door hun maatschappelijke rol van betekenis. Succes is niet langer een kwestie van het gat in de markt, maar het gat in de maatschappij.

Als u deze sessie heeft gemist maar interesse heeft in zijn visie, bekijk dan eens zijn boek.

Inloggen

Lid aan het woord: Wil Canisius

Wil Canisius.JPG

"Alles draait om professionalisering."
Ik ben al 15 jaar actief als zelfstandig interim/project manager. Sinds januari 2015 ben ik lid van het Nive. Vanaf dat moment is het NVIM (Nederlands Vereniging voor Interim Management) opgegaan in het Nive. De reden was dat we als vereniging te klein werden om een goede infrastructuur te hebben en om voldoende animo te krijgen voor professionaliseringsbijeenkomsten. En dat laatste is naar mijn mening van wezenlijk belang voor de beroepsgroep interim managers en adviseurs. Stilstand is achteruitgang!! Deze kreet begrijpen veel mensen, maar ik vind dat het te weinig toegepast wordt op de eigen persoon. Binnen het Nive worden jaarlijks circa 25 Workshops/Masterclasses georganiseerd met de meest uiteenlopende thema’s. Leden van het Nive kunnen deze bijeenkomsten gratis bijwonen. Dit zijn unieke kansen om jezelf verder te ontwikkelen en te ontplooien. Binnen het Nive wordt er op dit moment ook gewerkt aan het inrichten van een Kennisnetwerk Interim Management. Binnen deze community worden meer zaken ontwikkeld (schaduw management, intervisie) die je als ondernemende professional verder kunnen helpen in jouw ontwikkeling. Zegt het voort en sluit je aan bij dit Kennisnetwerk!!!!!

Ir. Wil Canisius
Directeur/eigenaar Canisius Consulting
www.canisius-consulting.nl